Hirdetés

Vorobjov szerint a két drónt a naro-fominszki járás Kalinyinyec községénél, közép-európai idő szerint fél 5 után kényszerítették földre a katonák. A szerkezetek roncsait megtalálták, személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett – közölte a kormányzó. A helyszínt a biztonsági szolgálatok vizsgálják, a területet lezárták.

A kormányzó bejelentését megelőzően a TASZSZ hírügynökség a rendvédelmi szervekre hivatkozva szerda reggel arról számolt be, hogy három pilóta nélküli légi járművet kényszerítettek földre az elektronikus hadviselés eszközeivel Új-Moszkvában és Moszkva megyében.

A védelmi minisztériumnak Vorobjov Telegram-bejegyzése után megjelent közleménye terrorcselekmény-kísérletnek minősítette az incidenst, és háromban nevezte meg a leszállított drónok számát. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője megerősítette a támadás tényét, valamint azt, hogy a drónelhárítás teljesítette feladatát. Hozzáfűzte, hogy az ügyben vizsgálat indult.

Ukrajna legutóbb május 30-án indított dróntámadást Moszkva ellen. Az orosz védelmi minisztérium szerint a nyolc, repülőgép típusú szerkezetből ötöt az orosz főváros körzetének légvédelmi rendszere lőtt le, hármat pedig a rádióelektronikai harc eszközeivel kényszerítettek leszállásra.

Korábban írtuk