Orbán Viktor és Robert Fico szövetségéről jelent meg véleménycikk a Die Welt oldalán. Domik Kalus szerint ez a kapcsolat nagy hatással lesz az Európai Unióra és Ukrajna sorsára is, valamint azt állítja, hogy a magyar kormányfőnek több eszköze van arra, hogy rávegye szlovák kollégáját az együttműködésre, mert Szlovákia lakosságának tíz százaléka magyar nemzetiségű. A cikk alatt – immár szokás szerint – sorjáznak a Magyarországot védő és a Welt irányvonalát kritizáló vélemények.

Hirdetés

Akinek fogalma sincs Magyarországról, az maradjon csendben! Az Orbánt szidók a német mainstream médiából szerzik minden tudásukat. Egy ideje Budapesten élek, mert elegem lett a német politikából. Nagyon biztonságos itt az élet, az emberek pedig hihetetlenül kedvesek

– írta egy kommentelő, aki azt is megjegyezte, hogy a Magyarországon, például az Audinál vagy a Mercedesnél dolgozó német mérnökök is élvezik az itt töltött időt.

Más azt reméli, egyre többen követik Orbán politikáját, és sajnálja, hogy Lengyelország ebből kimarad. Megjegyezte, nem érti, miért nem ítéli el senki azt a takarítást, ami ott történik a „demokrácia jegyében„.

Várom a napot, amikor a Welt pozitívan számol be Magyarországról. Például a családpolitikáról, a gyermekvállalás segítéséről. Mérföldekre vagyunk ettől

– szögezte le egy másik olvasó.

Korábban írtuk

Sokan írnak arról, hogy a magyar miniszterelnök nem EU-ellenes, csak a zöld-piros vonalat ellenzi, és ő az egyik utolsó okos politikus a kontinensen, aki a népéért politizál, nem hajol meg Brüsszel előtt és ellenzi az illegális migrációt.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el a Mandiner honlapján.