Fotó: shutterstock.com/Jo Panuwat D (illusztráció)
Hirdetés

Egyelőre töretlen az osztrákok néhány hete szabadjára engedett utazási kedve: a háborús helyzet ellenére sem látszik törés a külföldre szervezett utazások előfoglalásaiban, sőt vannak olyan irodák, ahol márciusban a járvány előtt jellemző, rekordszintű kereslet jelent meg – jelezte a napilapnak Kovács Balázs, hazánk turizmusának korábbi ­ausztriai külképviselet-vezetője.

A szakember az Osztrák Utazási Szövetség jelentése alapján rámutatott: a két évig tartó pandémiás időszak után ugyan az ausztriai vidéki szálláshelyek iránti érdeklődés is megnőtt, de a járványügyi szigor enyhítésére sokan inkább a klasszikus tengerparti nyaralásokra vágynak. Így a nyáron az osztrákok körében újra Görögország, Spanyolország és Olaszország lehet a sláger.

– Az ukrajnai háborúnak még nincs különösebb hatása a foglalásokra, bár ez a későbbi hónapokban jobban függhet az események alakulásától – mondta Kovács Balázs, hozzátéve, hogy egyelőre az sem visszatartó erő az osztrákok számára, hogy az utazási szektorban sem kerülhető el a nagyobb áremelkedés. A kiutazó turisták körében főként a repülős utakat tervezők számíthatnak komolyabb felárra a kerozin magas világpiaci ára miatt, ennek ellenére a légi közlekedésben is felfutott a jegyvásárlások száma.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk