Lángok és fekete füst gomolyog a nagy tartályok felett, amelyekre vörös színű Tűzveszélyes figyelmeztetés van felfestve – legalábbis ez látható azokon a videofelvételeken, amelyeket az orosz közösségi médiában tettek közzé. A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint drón zuhant a létesítményre, és ez okozta a tüzet.

Hirdetés

„A tűz óriási problémát okoz” – tudatta Venyiamin Kondratyjev, a Krasznodari terület kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Szavai szerint a tűzvésznek nincs halálos áldozata.

Kondratyjev elmondta, hogy a lángok Volna községben, a Kercsi-szoroson átívelő krími hídhoz közel fekvő kis faluban pusztítanak. Ez a terület az orosz katonai erők „ütőere”, amely összeköti a szárazföldet az oroszok által 2014-ben elcsatolt Krím-félszigettel.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerdán közölte, hogy Krím térségében hét embert vettek őrizetbe, akik kapcsolatban állnak az ukrán hírszerzéssel. A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint támadásokat terveztek a krími kormányzó, és más orosz tisztségviselők ellen, a merényleteket azonban meghiúsították.

Korábban írtuk

Szerdán kora reggel a kijevi hatóságok közölték, hogy légvédelmük elhárította az oroszok éjszakai támadását, megsemmisítették az összes ellenük indított drónt.

A kercsi incidens napokkal azután történt, hogy dróncsapás következtében szombaton lángra lobbant egy üzemanyagtartály Szevasztopol krími kikötővárosban.

Ukrajna nem ismerte el, hogy megtámadta volna Szevasztopolt. Az ukrán hadsereg azonban a jelekből ítélve igyekszik meggyengíteni az ukrán ellentámadásra készülő orosz haderő logisztikáját.