Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)
Hirdetés

Brüsszel a lakhatás és a szavazati jog mellett több anyagi lehetőséget is adna a migráns hátterű embereknek, mint az európaiaknak – derül ki az Európai Bizottság akciótervéből. A november 24-én bemutatott dokumentum szerint:

„A migráns vállalkozók – beleértve a társadalmi vállalkozókat is – több támogatást kapjanak azáltal, hogy könnyebben hozzáférnek a finanszírozáshoz, a képzéshez és a tanácsadáshoz.”

A brüsszeli bürokraták – nem törődve azzal, hogy egyes, főleg a déli tagállamokban az ifjúsági munkanélküliség 30 és 44 százalék között van – gyorsító pályán szereznének munkahelyet a migránsoknak. Annak érdekében, hogy a bevándorlók

„támogatást kapjanak képességeik teljes körű kiaknázásához”

a bizottság együtt fog működni a szociális és gazdasági partnerekkel és a munkáltatókkal. Az EUROSTAT októberi adatai szerinti több mint tizenhatmillió európai munkanélküli kerülhet még nehezebb helyzetbe, ha a dokumentum alapján megvalósul a bevándorlók pozitív diszkriminációja, elismerik akkreditáció nélküli, sokszor bemondáson alapuló végzettségüket, illetve a munkaadók uniós támogatást kapnak foglalkoztatásukhoz.

A teljes cikket erre a linkre kattintva olvashatják el.

Korábban írtuk