Fotó: MTI/EPA/KCNA
Kép egy nukleáris robbanófejek hordozására is képes Pulhvaszal-2 típusú manõverezõ robotrepülõgép tesztjérõl egy meg nem nevezett helyszínen január 30-án.
Hirdetés

Az események láncolata és a világhatalmi viszonyok miatt megdöbbentő módon ez a szcenárió azt eredményezné, hogy

az emberiséget teljes egészében vissza lehetne bombázni a kőkorszakba

úgy, hogy a kialakuló nukleáris tél és a sugárzás következményei miatt az túlélők azért könyörögnének, hogy bárcsak meghaltak volna.

Már csak a Hirosimára ledobott atombomba következményeiből tudjuk, hogy a legkisebb rossz esetén is leszakadt végtagok, fekélyes sebesültek, vagy éppen szétégett testek hevernének mindenütt, aki pedig túléli az atombombát, a sugárzás miatt idővel szintén belehalna a támadásba – áll a cikkben.

Ez nem egy elképzelhetetlen forgatókönyv, tudva azt, hogy a jelenleg izzó geopolitikai helyzet miatt már szinte a falig mentek el a nagyhatalmak. Az orosz-ukrán háború kitörése óta soha nem látott mértékű kardcsörtetés zajlik, főleg Oroszország részéről, aki a legnagyobb és legfejlettebb nukleáris arzenállal rendelkezik.

Korábban írtuk

Vlagyimir Putyin orosz elnök többször kijelentette, hogy abban az esetben, ha eszkalálódik a háború, vagy a Nyugat jobban beleavatkozik a háború menetébe, akkor bármikor kész bevetni a brutális méretű atomarzenálját.

Mindezek mellett azt is mondta, hogy akkor is bevetik, ha veszélybe kerül Oroszország szuverenitása és az ország léte.

Annie Jacobsen hátborzongató forgatókönyvének megértéséhez vissza kell mennünk egészen 1983-ban, amikor a szakértő még középiskolás volt.

Ahogy a The Guardian hasábjain visszaemlékezik, akkor az ABC televízió levetített egy, az atomháború borzalmairól szóló filmet, és ezek a képek több mint 100 millió amerikai retinájába égtek bele. Mint mondta, ő is teljesen megrémült.

Jacobsen szerint ez a is film hozzájárult ahhoz, hogy a konzervatív Ronald Reagean amerikai elnök a második ciklusában a nukleáris non-proliferáció (a nukleáris fegyverkezés visszaszorítása – a szerk.) hívévé váljon.

Az Amerikai Tudósok Szövetsége szerint ennek a folyamatnak az eredményeként nem sokkal később a 70 ezres csúcspontról a mai 12 ezerre csökkent a nukleáris töltetek száma.

Azonban ez a mennyiség is bőségesen elég lenne ahhoz, hogy az emberiség 90 százalékát kiirtsa.

Ebből az indíttatásból született meg a Nuclear War (Nukleáris háború) című kötet, amellyel a szerző feltett szándéka, hogy a jelenlegi szörnyű geopolitikai helyzet és a háborús pszichózis közepette felelevenítse a köztudatból kissé kikopott, globális atomháború lehetőségét.

A The Guardian cikke kellő részletességgel ismerteti a könyv tartalmát.

A brit lap cikke alapján láthatjuk, hogyan zajlana egy pusztító atomháború.

A szerző könyvében felvázolja, hogy mivel Észak-Korea tart egy esetleges amerikai támadástól, egy meglepetésszerű rakétacsapást indíthat az Egyesült Államok ellen. Erre pedig az válaszcsapást mér interkontinentális ballisztikus rakétáival.

A szerző forgatókönyvében ezek Észak-Korea fegyverállomásait és parancsnoki központjait céloznák, de ahhoz, hogy elérjék a kívánt célpontot, a rakétáknak Oroszország felett kellene átrepülniük. Az amerikai elnök megpróbálná elérni orosz hivatali kollégáját, de a fagyos geopolitikai viszony miatt ez teljes kudarcot vallana. Az átrepülő amerikai rakétákat észlelné az orosz műholdas jelzőrendszer, ezután pedig az orosz elnök elrendelné az Egyesült Államok elleni, totális nukleáris támadást.

A további, elborzasztó részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.