Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan
Romok a gázai Sudzsajja negyedben
Hirdetés

A közlemény szerint október 7. óta további 59410 palesztin szenvedett sérülést.

A palesztin biztonsági erők közölték, hogy az izraeli hadsereg szerdán is folyamatosan támadta az övezet csaknem teljes területét, de főként Deir el-Bala és Hán-Júnisz térségét.

A hadműveletekről szóló jelentést az izraeli hadsereg szóvivője, Avicháj Adraé is megerősítette: az elmúlt egy nap folyamán 150 célpont ellen hajtottak végre támadásokat. Az övezet középső részén fekvő al-Maghazi menekülttáborban rejtőzködő palesztin fegyvereseket a légierő támadta, a szárazföldi csapatok pedig 15 alagútbejáratot semmisítettek meg.

A palesztin vöröskereszt az X közösségi portálon azt írta, hogy az övezet középső részén fekvő Deir el-Balában találat érte a szervezet egyik mentőautóját, a mentőegység négy tagjának halálát okozva. Hozzátették, hogy október 7. óta 120 mentőautó semmisült meg Gázában, és a mentőegységek 326 tagja vesztette életét az izraeli támadásokban.

Korábban írtuk

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz genfi online sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy szerdán egy újabb, az utóbbi két héten belül már a hatodik gázai segélyszállítmányuk elindítását kellett leállítaniuk a bombázások, az üzemanyag-beszerzési korlátozások, valamint a kommunikáció ellehetetlenülése miatt; egyúttal felszólította Izraelt, hogy mielőbb engedélyezze a WHO és a többi segélyszervezet bejutását az övezetbe, hogy célba juttathassák segélyszállítmányaikat.