Franciaországban is megmozdulást szerveztek a résztvevők a háború ellen azt követelve, hogy a NATO egyetlen tagja se küldjön több fegyvert Ukrajnába, ahol már csaknem egy éve tart az orosz–ukrán háború. Emellett Lengyelországban, Csehországban, Németországban és Ausztriában is rendszeresek a béketüntetések – ismertette a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Hirdetés

Borzalmas felvételek keringenek az interneten arról, hogy mi történik Ukrajnában az Oroszország elleni háborúban. A helyiek minden nap attól rettegnek, hogy egy-egy rakéta eltalálja az otthonukat, de az utcán sincs biztonságban senki.

Számos olyan videó látható a közösségi médiában, ahol katonák fiatal fiúkat akarnak erőszakkal elhurcolni, hogy besorozzák a hadseregbe, eközben – vélhetően – a hozzátartozói kétségbeesve próbálják megakadályozni.

A V4NA hírügynökség szerint vannak olyan városok, amelyekre ma már rá sem lehet ismerni. Halott civileket, összeégett orosz és ukrán katonákat, lerombolt lakótömböket látni mindenhol.

A harctereken tucatszámra esnek el a katonák, akik gyakran kínok között halnak meg. 

Szintén dróntámadásokat rögzítettek kamerákkal, a felvételeken az látszik, hogy katonákat gyilkolnak meg a drónok által ledobott bombákkal. Az egyik videó tanúsága szerint még a holttesteket is tovább lőtték, egy másikban pedig egy súlyosan megsérült katonát végeztek ki ilyen módon – írják.

A háború egy éve tart, mindkét, az orosz és az ukrán fél is óriási veszteségeket szenvedett. Rengeteg szülő nézi végig, ahogy eltemetik a háborúban meghalt gyermekét, megrázó fotók készülnek ezeken a búcsúztatókon.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Korábban írtuk