Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Lavrov megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök két héten belül tárgyalóasztalhoz ül az orosz fővárosban. Hozzátette, hogy Moszkva elismeri az augusztus 9-én megtartott fehérorosz elnökválasztás eredményét, és kifejezte reményét, hogy párbeszéd útján sikerül majd stabilizálni a helyzetet az országban.

Lavrov „destruktívnak” nevezete az EU és a NATO által Fehéroroszországgal kapcsolatban kiadott nyilatkozatokat.

Makej a találkozón azt hangoztatta, Fehéroroszországnak sikerült megakadályoznia, hogy területén a Nyugat megismételje a „színes forradalom” ukrán forgatókönyvét. A fehérorosz diplomácia vezetője köszöntet mondott Oroszországnak a hazájában az elnökválasztás után kialakult válsággal kapcsolatban kifejtett álláspontjáért, amely szerinte „olyan ellensúlyt képez, amely visszatartja a külső erőket a Belarusz Köztársaság belügyeibe való nyílt beavatkozástól.

Az Interfax hírügynökség szerint pénteken Moszkvába várják a fehérorosz védelmi minisztert. Viktar Hrenyin vezérőrnagy a Független Államok Közössége, a Sanghaji Együttműködési Szervezet és Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezet védelmi minisztereinek tanácskozására utazik az orosz fővárosba.

Korábban írtuk