– Óriásira fog nőni a terrorveszély, amit az elmúlt 24 órában láttunk, az csak a kezdet

Hirdetés

− reagált a hétfői esti brüsszeli merényletre Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetnek. – Látni kell, hogy Európa jelenleg képtelen egységesen fellépni a terrorveszéllyel szemben, ahogy a migránsválsággal szemben is − tette hozzá a szakértő.

Két svéd futballszurkolót mészároltak le

Hétfő este a 45 éves Abdesszamad Lasszúdként beazonsított tunéziai illegális bevándorló két svéd futballszurkolót mészárolt le a belga főváros, Brüsszel központjában. A terroristát azóta felkutatták a belga hatóságok és egy kávézóban likvidálták.

A merényletet követően Lasszúd feltöltött egy videót az X közösségi oldalra, amelyben arról beszélt, hogy egy hatéves amerikai–palesztin kisfiú halála miatt követte el a támadást, majd elmondta: az Iszlám Állam harcosa.

Még több palesztin érkezik majd Európába

Olaszországban a palesztinpárti tüntetéseket többek között azért is mondták le, mert félnek attól, hogy a tüntetők közé terroristák szivároghatnak be. Ezzel kapcsolatban Nógrádi György elmondta, különféle terrorszervezetek alvósejteket küldenek Európába, hogy aztán azok hosszú évekig várjanak, majd egyszer csak elvégezzék azt a feladatot, amivel megbízták őket.

− Gyakorlatilag Európa minden országában jelen vannak, ez a bizonytalanságot és a terrorveszélyt növeli. Az európai biztonság minimum kérdőjeles

 − húzta alá Nógrádi György. A jelenlegi helyzet alapján még több palesztin érkezik majd Európába, akik pedig nem is tudnak és nem is akarnak majd integrálódni a társadalomba, maximum a szürkegazdaságba mennek, de inkább a feketébe.

Európa pedig szembe kell, hogy nézzen azzal, hogy Nyugat-Európában sokkal több a muzulmán, mint amennyi zsidó él, és mivel soha nem történt előrelépés a palesztin–izraeli kapcsolatokban, sok migráns úgy érzi, fel kell lépniük Izraellel szemben. Ezt mutatják a tüntetések is.

Izrael bosszút akart állni a Hamász terrorakciójáért

Nógrádi György elmondta, hogy megoldást csak a békekötés hozhatna el, de egyelőre semmi esélyt nem lát rá, hiszen legalább négy kérdésben meg kellene egyezniük, de egyelőre még párbeszédet sem kezdeményeztek egymással és a jelenlegi helyzetben ennek kicsi is az esélye. − Most bárki bármit csinál, a viszály mélyülni fog − tette hozzá.

Mint mondta, Izrael bosszút akart állni a Hamász terrorakciójáért, készen álltak, hogy csapást mérjenek rájuk, de egyelőre nem indult meg a támadás. Amit arra vezetett vissza, hogy bár az izraeli lakosság követeli a bosszút, hiszen napról napra egyre több túszról jön hír, akik közül már néhányat meg is ölt a terrorszervezet, egy katonai offenzíva nagyon rosszul jönne most nekik.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk