Orbán Viktor a bejegyzésben közzétett videóban arról beszélt, hogy Brüsszelben hamarosan kezdődik az európai uniós tagállamok vezetőinek csúcstalálkozója.

Hirdetés

„Egyetlen dolgot kérdez most itt Brüsszelben mindenki: hová lett a pénz?”

– mondta.

Ugyanis – folytatta a kormányfő – az Európai Bizottság benyújtott egy költségvetésmódosítási javaslatot: újabb súlyos százmilliárdok befizetését kéri a tagállamoktól. Orbán Viktor szavai szerint adódik a kérdés, hogy jöhetett létre ez a helyzet, hogyan sodorhatták a csőd szélére az Európai Uniót.

A nagyobb tételeket sorolva ismertette: 50 milliárd eurót akarnak kérni a tagállamoktól, hogy odaadhassák Ukrajnának, miközben azzal a pénzzel sem tudnak elszámolni, amit eddig adtunk.

„Sok pénzt akarnak a tagállamoktól, hogy ki tudják fizetni a korábban felvett európai uniós hitelek kamatait”

– tette hozzá.

Orbán Viktor megjegyezte: ezek azok a hitelek, amelyekből ezidáig Lengyelország és Magyarország „egyetlen fityinget sem látott”.

A miniszterelnök frivolnak nevezte, hogy még több pénzt akarnak tőlünk a migrációra, de nem a határvédelemre, hanem hogy behozhassák a migránsokat és természetesen magukról sem feledkeztek meg: eurómilliárdokat kérnek a brüsszeli bürokraták fizetésének emelésére.

Orbán Viktor kijelentette: a magyar álláspont világos, először tudni akarjuk, mire költötték el azt a rengeteg pénzt, amit eddig adtunk.

„Utána választ várunk arra a kérdésre: kik felelősek azért, hogy a csőd szélére jutott az Európai Unió”

– zárta szavait.

Korábban írtuk