Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
illusztráció
Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal vádolta meg az oroszokat, hogy „megtámadták a várost” az ország középső részén.

Az elmúlt hetekben felerősödtek az Ukrajna elleni orosz légicsapások. Kijev hónapok óta azt állítja, hogy nagyszabású offenzívára készül az orosz erők ellen, azzal a céllal, hogy visszaszerezze a 2022 februári orosz támadás óta elvesztett területeket.

A szombati orosz légicsapás két épületet ért Dnyipró egyik lakónegyedében – közölte Volodimir Zelenszkij.

A Facebook közösségi oldalára feltett írás szerint „Az oroszok megtámadták a várost. Két kétszintes lakóépület között csaptak le. Sajnos a romok alatt emberek vannak”. Az államfő által közzétett videón az látható, amint munkások átkutatják a lerombolt épületeket.

Korábban írtuk

A régió kormányzója, Szerhij Liszak arról számolt be, hogy öt gyermek sebesült meg Pidhorodnenszka negyedben. „Az orvosok három fiú állapotát súlyosnak ítélik. Ők a műtőben vannak” – közölte. Hozzátette, hogy a sérültek száma 20-ra emelkedett, közülük 17-en kórházban vannak„.

A határ túloldalán, az oroszországi Belgorodban szombaton ukrán gránáttűzben két ember vesztette életét – közölte a helyi kormányzó. A régió határ menti falvait az elmúlt napokban példátlan tüzérségi csapás érte, és a legutóbbi halálesetekkel együtt a héten összesen hétre emelkedett a halálos áldozatok száma.