Hirdetés

A brit Daily Mail cikke szerint a gyűjtést Kim T. Cole ügyvéd indította 25 ezer dolláros (közel nyolcmillió forint) végcéllal. A GoFundMe nevű internetes platform, amelyre az adománygyűjtő akció felkerült, eltávolította azt.

Az adománygyűjtés alapjául a fiatal elkövető édesanyjának nyilatkozata szolgált, amely szerint „Azt persze nem tudják, hogy pár hete Timothyt fegyverrel kirabolták és megfosztották az értéktárgyaitól… És az a szomorú háttértörténet, hogy édesapját brutálisan agyonverték. Ettől Timothy még inkább féltette az életét. A fiam rendkívül traumatikus élményen ment keresztül. Terápiára van szüksége”.

A 18 éves Simpkins szerdán három embert sebesített meg egy, a texasi Arlingtonban található Timberview Gimnáziumban történt verekedés után. Greg Abbott republikánus kormányzó hangsúlyozta: Simpkins ilyen fiatalon nem juthatott legálisan fegyverhez.

Az elkövetőt kevesebb mint 24 órával az események után óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Korábban írtuk

Az iskolai lövöldözéseket és azok utórengéseit percről percre követő liberális amerikai média az arlingtoni lövöldözést lényegében meg nem történtként kezeli azóta, hogy kiderült, az elkövető nem fehér bőrű.