Hirdetés

A Politico cikkének címe (Németország véget nem érő migrációs válsága) is arra utal, hogy már a migránsok korlátlan beözönlését mindeddig feltétel nélkül támogató liberális elit is kezdi úgy látni: ez a folyamat még az EU motorjának számító, erős gazdasággal rendelkező országot is reménytelen helyzetbe taszítja.

Mindeközben szintén új fejleménynek számít, hogy a német konzervatív politikusok, rájuk kevéssé jellemző, szokatlan határozottsággal kimondják:

a migránsok állnak a zsidók elleni gyűlölet-bűncselekmények megugrása mögött.

Még Robert Habeck alkancellár is, aki zöldpárti képviselőtársához hasonlóan a „menedékjogok”, tehát a korlátlan bevándorlás védelmezője, a tartózkodási engedély nélküli elkövetők kitoloncolásával fenyegetőzött – derül ki a Politico cikkéből.

„Scholznak a túlterhelt tartományok és önkormányzatok részéről óriási nyomással kell szembenéznie, hogy enyhítse a rájuk nehezedő gyakorlati terheket” – próbálja felmenteni a teszetoszaság vádja alól Brüsszel feltétlen szövetségeseként ismert kancellárt a Politico.

Korábban írtuk

Azon viszont még a brüsszeli lap is csak mosolyog, hogy Berlin még mindig az úgynevezett migrációs paktumot rágja.

„Ennek az előadásnak a legújabb része az úgynevezett Új migrációs és menekültügyi paktum, amelyről 2020 óta folynak a tárgyalások. Az 1000 oldalas terv szerint – amelyet az uniós országok októberben hagytak jóvá, de a hatálybalépéshez még a szkeptikus parlamenten is át kell mennie – a menekültügyi eljárásokat egyszerűsítenék az EU külső határain” – írja a lap.

A legújabb tervek között a lap szerint például egy olyan lépés szerepel, hogy a migránsoknak készpénz helyett bankkártyára utalják a juttatásokat. A Politico cikkéből nem derül ki, hogy a terrorcselekmények tucatjait nyögő Európa egyik legnagyobb államában ez az elemi biztonsági intézkedés miért csak most kerül szóba.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.