„Zavar, amikor arról kell olvasnom, hogy Orbán Viktor egy jobboldali démon. Sorozatban négyszer választották meg, és a magyarok is szabadon szavazhattak. Voltak alternatíváik, de fontos volt számukra a hazájuk. Orbán Viktor országa sokkal nyugatibb, mint a miénk, erről a múlt héten is meggyőződhettünk. Amíg Berlinben bűnözők százai tomboltak, Budapesten békésen ünnepelték az újévet. Nem szabad egy működő Magyarországot kritizálni csak azért, mert Orbán nem baloldali„

Hirdetés

– ilyen, és ehhez hasonló hozzászólások lepték el a Welt brüsszeli tudósítójának véleménycikkét, amelyben azt fejtegeti, hogy az Európai Unió kormányfőinek nagyon gyorsan meg kell állapodniuk az uniós csúcshivatalokról, nehogy a végén Orbán Viktor vegye át ideiglenesen az Európai Tanács vezetését.

Elfogadnák a magyar kormányfőt Olaf Scholz helyett

Sokan amiatt kritizálják a szerzőt, hogy véleménye szerint az „elitnek” gyorsan mutyiznia kellene a választások után, és nem tartják demokratikusnak azt a forgatókönyvet, amely alapján a többségnek csalhat annak érdekében, hogy Magyarország ne kapja meg azokat a jogokat, amik megilletik a soros elnöksége alatt.

„Tehát Orbán Viktort áljátékkal kell távol tartani, ahogyan Donald Trump jelöltségét is bírósági úton akadályoznák meg, és az AfD-t is hátráltatni próbálják. A baloldali liberálisokban van egy közös pont: nem demokratikusak„

– írja egy kommentelő.

Azonnal lecserélném Olaf Scholz kancellárra

– szögezte le a Welt egy másik olvasója.

Korábban írtuk

Többen is azt írták, hogy Orbán Viktorban jobban bíznak, mint az összes többi uniós kormányfőben együttvéve, és támogatják, hogy vegye át a Tanács irányítását.

A teljes cikket IDE kattintva a Mandiner oldalán olvashatják.