A Reuters brit hírügynökség által közzétett videófelvétel tanúsága szerint a hídon leállt a forgalom.

Hirdetés

Szergej Akszjonov, az Ukrajnától elcsatolt Krím Moszkva által beiktatott vezetője arról számolt be, hogy a félszigetet az oroszországi Krasznodari területtel összekötő híd 145. pillérénél „vészhelyzet” keletkezett. További részletekkel nem szolgált.

Az orosz közlekedési minisztérium közlése szerint a Krím félszigethez közelebbi hídrészen az úttest megrongálódott, de a pillérek nem sérültek meg. Arról nem tájékoztatott a tárca, hogy mi okozta a károkat.

Oroszország 2014-ben csatolta el Ukrajnától a Krím félszigetet, amelyhez később hidat épített. A 19 kilométeres közúti és vasúti hidat 2022-ben ukrán támadás érte, amelynek során megrongálódott, de gyorsan helyreállították.

Korábban írtuk

A krími hidat két ukrán drón támadta meg – közölte az orosz Nemzeti Terrorellenes Bizottság az Orosz Hírek cikke szerint.

„3:05-kor két ukrán pilóta nélküli drón támadást hajtott végre a krími híd ellen. Az elkövetett terrorcselekmény következtében a krími híd autópálya-elemét megrongálták. Két felnőtt meghalt, egy gyermek pedig megsérült” – áll a közleményben.

Orosz Hírek