Már eddig is sokan figyelmeztettek arra, hogy a jelenlegi energiaválság igen komoly veszélyt jelent a brit bárok és éttermek számára, és jelentések szerint a kisvállalkozásoknak szerte az Egyesült Királyságban már az is problémát jelent, hogy új energiaszerződéseket kössenek, mivel a szolgáltatók attól tartanak, hogy ügyfeleik egyszerűen nem lesznek képesek fizetni.

Hirdetés

Úgy tűnik, ezek a félelmek egyáltalán nem alaptalanok: Tom Stainer, a CAMRA (Campaign for Real Ale), egy, a söriparért kampányoló, független szervezet vezetője a Daily Star című bulvárlapnak vasárnap azt nyilatkozta, hogy a kocsmák csak úgy lesznek képesek kifizetni az energiaszámláikat, ha egy korsó sör árát 15 és 20 fontra (7000-9400 forint) emelik.

„Vannak kocsmák, ahol az energiaköltségek nem csak «egy kicsit» emelkednek… 500-600 százalékról beszélünk” – mondta Stainer a lapnak, hangsúlyozva, hogy az iparág most tényleg „valódi válságban” van.

„Mennyi lenne az 500 százalék egy 5 fontos sörre vetítve?” – tette fel a kérdést. – „Nevetséges összegekről beszélünk, 15 vagy 20 font lenne egy korsó ára”.

(forrás)

Korábban írtuk