Fotó: MTI/PAP/Radek Pietruszka
Joe Biden beszédet mond a varsói Király Vár előterében 2022. március 26-án
Hirdetés

Joe Biden a hétvége során Lengyelországban szólalt fel, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnök leváltásának szükségességéről beszélt. Hétfőn már a Fehér Házban válaszolt az újságírók kérdéseire, azonban a demencia egyre súlyosabb jeleit mutató elnök már magától nem képes megtartani egy sajtótájékoztatót, csak súgókártyák segítségével – számol be a portál.

Joe Biden a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatót az újságíróknak, ahol előre elkészített súgókártyákról olvasta fel a válaszokat a legfontosabb kérdésekre. Bident többen is megkérdezték a Putyinról tett varsói kijelentéséről, az elnök viszont elmondta, hogy nem kíván elhatárolódni korábbi állításától, továbbra is azt akarja, hogy Putyint leváltsák az oroszok. Biden felháborítónak nevezte az orosz elnök viselkedését, szerinte Varsóban csak ennek a véleményének adott hangot – írják.

„Ha nem hatalomváltásra buzdított, akkor mire gondolt? Tudná tisztázni?”

– tette fel a kérdést az egyik újságíró. Joe Biden erre a súgókártyára nézett, és onnan olvasta fel a választ:

„kifejeztem a felháborodásomat, nem arra utaltam, hogy rezsimváltásra van szükség.”

A kártyán egy NATO-val kapcsolatos hosszú kérdés is szerepelt, amelyre az a válasz volt felírva, hogy a NATO még sosem volt ennél egységesebb – ismertetik a cikkben.

További részletek az Origo hírportálon olvashatnak.

Korábban írtuk