Korábbi ukrán közlések négyszáz halott és háromszáz sebesült orosz katonáról szóltak.

Hirdetés

A moszkvai beszámoló szerint az ukrán erők hat rakétát indítottak az egyik orosz alakulat ideiglenes szálláshelyéül szolgáló épület ellen, ebből kettőt az orosz légvédelem lelőtt, négy viszont eltalálta célpontját.

A tárca közölte, hogy az áldozatok hozzátartozói állami támogatást fognak kapni.

A délnyugat-oroszországi Brjanszk megye kormányzója, Alekszandr Bogomaz hétfőn arról számolt be, hogy ukrán dróncsapások rongáltak meg Klimovszkij körzetben egy helyi elektromos létesítményt, ami miatt több órán keresztül áramkimaradások voltak a régióban.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve közölte, hogy az orosz erők a donyecki és a harkivi régióban az ukrán oldalon harcoló „külföldi légió” több mint 70 „zsoldosával” végeztek ideiglenes körleteik ellen nagy pontosságú fegyverekkel végrehajtott csapásokkal. Mint mondta, a sebesültek száma száz fölött van. Hozzátette, hogy „Krasznolimanszk irányában” luhanszki és donyecki deszantos egységek több mint 40 ukrán katonával végeztek, illetve megsemmisítettek három páncélozott szállítójárművet és két kisteherautót.

Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán hadsereg a háború kezdete óta 355 repülőgépet, 199 helikoptert, 2794 drónt, 399 légvédelmi rakétarendszert, 7366 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 957 sorozatvetőt, 3763 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 7876 speciális katonai járművet veszített.

Korábban írtuk