Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

A texasi GOP szerdán tette közzé pártprogramját annak ellenére, hogy a kongresszus már június 18-án véget ért. A program 225. pontja felszólítja a texasi törvényhozást, hogy fogadjon el egy olyan törvényt, amely a 2023-as általános választásokon a texasi függetlenség kérdését is szavazásra bocsátja.

A kérdéses pont a következőket tartalmazza:
„Texas függetlensége: Felszólítjuk a texasi törvényhozást, hogy a következő ülésszakon fogadjon el törvényjavaslatot, amely a 2023-as általános választásokon népszavazást ír ki Texas lakossága számára annak eldöntésére, hogy Texas állam szerezze-e vissza függetlenségi státuszát.”

A Texasi Nacionalista Mozgalom (TNM) szerdán közleményt adott ki, amelyben azt állítja, a kongresszuson leadott szavazatok több mint 90 százaléka támogatta a „TEXIT”-ről szóló országos szavazást.

„A TEXIT megelőzte a többi kulcsfontosságú és égető republikánus témát” – közölték a TNM tisztségviselői. – „Miközben az ellenzék és a politikai intézményrendszer továbbra is azt a narratívát erőlteti, hogy a TEXIT a texasiak egy hangos kisebbsége által szorgalmazott, marginális ötlet, ismét kiderült, hogy vagy aljas hazudozók vagy teljesen elveszítették a kapcsolatot a texasi szavazókkal.”

A texasi Republikánus Párt szóvivője, Jason Wesolek pontosította a TNM tisztviselői által közölteket annyival, hogy a Texas függetlenségéről népszavazást a küldöttek 80 százaléka támogatta.

(forrás)

Korábban írtuk