Fotó: Instagram

Egy modell történetéről számolt be a héten a New York Post: a 23 éves Elizabeth Pipko – aki a Maxim férfimagazinban is szerepelt – mesélt arról, hogy titokban kellett tartania politikai hovatartozását és Donald Trump 2016-os politikai kampányában való közreműködését a társai és ügynöke elől azért, mert félt, hogy ez modellkarrierje végét jelentheti. 

Fotó: Instagram

2016 tavaszán döntöttem úgy, hogy jelentkezem önkéntesnek Donald Trump elnöki kampányába. Sosem hajlottam se liberális, se konzervatív irányba, de volt valami Trumpban – ahogy beszélt, az őszintesége – ami meggyőzött abban, hogy ő lesz a következő elnökünk. Egy telefonos központban dolgoztam a Trump Towerben. Nyolc héttel később már az önkéntesek országos koordinátora lettem, havi 4000 dolláros fizetéssel. 

Már az elején is nyilvánvaló volt, hogy ha túl akarok élni a modellszakmában, akkor senkinek nem beszélhetek az új állásomról.

Egyszer, egy tízórás Trump-műszak után elmentem találkozni a menedzseremmel. Ő és egy kollégája fel voltak háborodva, arról ordítoztak, hogy mennyire gyűlölik Trumpot. A menedzserem folyton azt hangoztatta, hogy mennyire gonosz emberek dolgozhatnak neki, és soha se tudna olyannal együtt dolgozni, aki Trumpot támogatja. Rettegtem, hogy rájönnek, hogy én is egy vagyok a  „gonosz” emberek közül.

Így hazudnom kellett: mikor a Trump Towerben dolgoztam, azt mondtam az embereknek, hogy jégkorcsolya-oktató vagyok – hét évig korcsolyáztam versenyszerűen. Mikor egy modell barátomba botlottam a Trump Towerbe menet, rögtön elrejtettem a belépőmet és azt hazudtam, hogy csak ügyeket intézek.

De a beszélgetés mindig Trumpra terelődött az összes modellmunka és -tárgyalás során, ezért folyton stresszeltem.

Az egyik fotózásra a fotós egy fekete pólóban jött, melyen egy hatalmas piros vágás volt Trump arcán. Annyira ideges voltam, hogy szinte a munkára se tudtam koncentrálni. 

2016 júliusában Trump mondott valamit, ami nagy port kavart fel, és tele voltak vele a hírek. A Miami Swim-héten voltam éppen divatbemutatókon és tizenöt másik modell őt szidta. A sarokban ültem, és úgy tettem, mintha telefonálnék. Nem akartam, hogy kiközösítsenek.

A Trump Towerben egyszer belefutottam egy férfi modellbe, akit egy korábbi ügynökségemtől ismertem. Ő is a kampányban önkénteskedett, de megkért rá, ne mondjam el senkinek, hogy ott láttam – én is ezt kértem tőle. 

A választás után, mivel nyilvános információ volt, hogy az elnöknek dolgoztam, ha beírtad a nevem a Google-ba, akkor egyből Trump neve bukkant fel az enyém mellett. Egy ügynök a jelenlegi ügynökségemnél kissé meglepve és aggódva megkérdezte, hogy miért. Azt hazudtam neki, hogy fogalmam sincs. Ezután a bátyám alkotott egy számítógépes programot, ami folyamatosan a nevemre keresett rá más kulcsszavakkal együtt azért, hogy Trump eltűnjön a keresésből. 

Fotó: Instagram

De már eltelt két év a választás óta, és nem akarok tovább csendben maradni. Még ha ez azt is jelenti, hogy örökre búcsút inthetek a modellkedésnek.

Büszke vagyok arra, hogy Trumpnak dolgoztam, és csodálatos embereket is megismertem a munkám során. Például a férjemet, Darren Centinellót, aki még mindig az elnök kampánycsapatában van. Az esküvőnk decemberben volt és a meghívók piros sapkák voltak Make Marriage Great Again felirattal. Ekkor már nem féltem, hogy megsértek vele bárkit is. Annyi barátot elvesztettem már a Trumppal kapcsolatos véleményem miatt, hogy akik eddig velem maradtak, azok velem is fognak. 

Remélem, hogy az újraválasztásnál is részt vehetek valahogy a kampányban. Most nem fogom eltitkolni. 

Az eredeti levél a New York Post oldalán olvasható el.