Hirdetés

„Oroszország ellenségei számára a reggel nem a kávéval kezdődik” – jelentette ki Szergej Szurovikin, a hadművelet új parancsnoka az oroszhirek.hu tudósítása szerint.

oroszhirek.hu

A Szuszpilne ukrán közszolgálati műsorszolgáltató a mentőszolgálatokat idézve közölte, hogy Kijevben halottak és sebesültek vannak, de további részleteket nem közölt az áldozatokról.

„Több robbanás volt a Sevcsenkivszkij kerületben, a főváros központjában” – közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A Reuters brit hírügynökség által idézett szemtanú teljesen összetört, megfeketedett és repeszektől kilyuggatott autókat látott.

Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij
Kiégett autóroncsok Kijevben 2022. október 10-én, miután robbanások történtek az ukrán fővárosban

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, hogy halottjai és sebesültjei is vannak a hétfőn Ukrajna-szerte városokat megrázó robbanásoknak, és azzal vádolta Oroszországot, hogy megpróbálja eltörölni országát a Föld színéről.

„Megpróbálnak elpusztítani minket, és eltörölni minket a Föld színéről… elpusztítani a népünket… Megölik azokat az embereket, akik Dnyipróba és Kijevbe járnak dolgozni” – közölte Zelenszkij a Telegramon.

Robbanásokról számoltak be az ukrajnai Lvivből, Ternopilból és Zsitomírból is Ukrajna nyugati részén, valamint a közép-ukrajnai Dnyipróból.

Korábban írtuk