Egy 20 és egy 70 év körüli férfi életét vesztette a Stockholmtól 190 kilométerre található Sandvikenben történt késő esti lövöldözésben – áll a rendőrség pénteki közleményében.

Hirdetés

A gyanú szerint a támadás célpontja az egyik halálos áldozat volt, a másik halottnak és a két sérültnek nem volt köze az incidenshez – közölte Magnus Jansson Klarin rendőrségi szóvivő a TT svéd hírügynökséggel.

A bűnbandák közötti összetűzések egyre nagyobb problémát jelentenek Svédországban: megnőtt az autóból lőfegyverrel elkövetett, a pokolgépes és a kézigránátos támadások száma is. Ebben az évben eddig 261 lövöldözés történt, ezekben 36 ember vesztette életét és 73 sebesült meg.

Szeptember elején egy Stockholm melletti erdőben egy 13 éves fiút találtak, akivel fejlövés végzett. Lisa dos Santos ügyész csütörtökön a halálesetet a „bűnbandák közötti kíméletlen erőszak” dermesztő példájának nevezte.

A svéd kormány a törvények szigorításával próbálja felszámolni a szervezett bűnözést. A svéd rendőrség vezetője szeptember elején „példátlan erőszakhullámnak” nevezte a bandaháborúk összetűzéseit a skandináv országban.

Korábban írtuk