A korábbi alelnök is versenybe száll azért, hogy a republikánus párt jelöltjeként elindulhasson a jövő évi amerikai elnökválasztáson. Június elején indította el az elnökjelöltségért folytatott kampányát, és az ukrán fővárosban adott interjúban kiemelte: kijevi látogatása „megacélozta eltökéltségét, hogy hozzájáruljon a határozott amerikai támogatás sürgetéséhez ukrajnai barátaink és szövetségeseink részére”.

Hirdetés

„A szabadság győzelemre áll Ukrajnában, és most még inkább, mint valaha, bíznunk kell a bátor harcosokban Ukrajnában, akik kiállnak a szabadságért, és ellenállnak az orosz agressziónak” – hangoztatta Pence.

A CNN hírtelevízió jelentése szerint a volt alelnök látogatást tett a Kijev melletti Bucsában, Irpinyben és Moscsunban is, hogy személyesen lássa az orosz tüzérségi támadások nyomait.

„Meggyőződésem, hogy eljön a nap, amikor Ukrajna szuverenitását helyreállítják” – mondta Pence, hozzátéve, hogy „a szabad világ nem fogja eltűrni” Oroszország behatolását.

Pence az első a republikánus párti elnökjelöltségért induló politikusok között, aki találkozott Zelenszkijjel a kampány során.

Korábban írtuk