Lebukott a Helsinki és az Amnesty – bizonyítékok a Nemzeti Konzultáció hitelessége mellett

A legújabb nemzeti konzultációs ív 5. pontjában olvasható: „Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért. Soros György jelentős összegekkel támogat olyan szervezeteket, amelyek segítik a bevándorlást, és védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat. Ilyen például a Helsinki Bizottság, mely a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy »aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása«.”

Kezdjük azzal, hogy az Amnesty International (eddig) nem vitatta a tényt, hogy a migránsok enyhébb büntetéséért szállnak síkra, Demeter Áron az Amnesty International emberi jogi és médiaszakértője Szegeden is ott ólálkodott Ahmed H. másodfokú ítélethirdetésénél, egyébként üdvözölve az Ahmed H. számára kedvező döntést, arról azt nyilatkozta, hogy az „egy fontos lépés az igazság felé vezető úton Ahmed H. számára, akit a terrorcselekmény téves alkalmazásával ítéltek el”.

A kép bal oldalán Demeter Áron, az Amnesty International emberi jogi és médiaszakértője látható.

Folytassuk azzal a fejleménnyel, hogy a Magyar Helsinki Bizottság beperelte a Miniszterelnöki Kabinetirodát, mert a Soros-szervezet szerint a legújabb nemzeti konzultációs íveken található egyik mondat sérti a személyiségi jogaikat.

A Magyar Helsinki Bizottság arra hivatkozik, hogy az aggályosnak tekinthető kezdetű idézet kiragadott részlet és a határzár tiltott átlépése kapcsán ők ilyet nem mondtak.

A valóság ezzel szemben, hogy Pardavi Márta az alábbiakat nyilatkozza a Klubrádió Esti Gyors című műsorában 2015. április 28. napján.

„Igen, ezt próbáltuk hangsúlyozni, hogy ezek az ötletek, hogy a Magyarországra érkező menekülőket, menekülteket, hiszen a menekülőknek, majdnem az összes Magyarországra érkező menekült, az papírok nélkül, vízum nélkül, jogszerűtlenül lépi át a határt, szinte valamennyiüket őrizetbe kívánja venni a kormányzat, ez így jogilag teljesen nonszensz.”

Eltekintve attól, hogy a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke mondanivalója szakmailag halovány, ténykérdés, hogy a fentiek alapján kijelenthető:

  1. Soros György (és az általa támogatott szervezetek) azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért
  2. Soros György jelentős összegekkel támogat olyan szervezeteket, amelyek segítik a bevándorlást, és védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat. (Korábbi írásaink IDE és IDE kattintva olvashatóak.)
  3. A Magyar Helsinki Bizottság a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy aggályosnak (nonszensznek) tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása.

(Az írás a Tűzfalcsoport blogján jelent meg.)