beregszász

Száz perc száz emberért

Kategória: 

A Vérke-parti város művészeti iskolájának dísztermében adott koncertet Beregszászi Olga, aki elhozta és átadta azt a pénzadományt, amely a MOM Kulturális Központban 2018. december 2-án megrendezett Száz perc száz emberért elnevezésű koncerten gyűlt össze. A város hű leánya kezdeményezésére immár tizenötödik alkalommal megrendezett jótékonysági gálaműsoron befolyt összegből nem csupán Beregszász száz nehéz sorsú polgárának karácsonyát tették gazdagabbá, jutott belőle számos olyan közintézménynek, amelyek szintén a nélkülözőkön, az elhagyatottakon próbálnak segíteni.

Átlátni a sorok között

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Bár a külső szemlélődő számára semmi sem változott Kárpátalján, de elég egy kevés időt az itt élőkkel beszélgetni ahhoz, hogy rájöjjünk, valami mégsem ugyanaz. Az elmúlt egy hétben volt szerencsém több településre ellátogatni. Megpróbálok átlátni a kusza sorok között, ami a médiaháború közepén nem egyszerű. Mert mi is történik, ha nem történik semmi?

Betelepítéssel szüntetnék meg Beregszász magyar jellegét

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Az ukrán államnak fel kellene vásárolnia az áttelepült kárpátaljai magyarok üresen álló otthonait kelet-ukrajnai menekültek számára, aminek köszönhetően megszűnne Beregszász magyar jellege, és nem kellene katonaságot állomásoztatni a városban - javasolta Viktor Baloga, az ukrán parlament kárpátaljai képviselője, a Jedinij Centr (JC) párt elnöke az Ukrajinszka Pravda ukrán portálon szerdán megjelent cikkében.

Oldalak