egyszülős család

Eddig hétszáz család vette igénybe a szolgáltatásokat

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hét hónap alatt hétszáz család vette igénybe az Egyszülős Központ szolgáltatásait, további 1400 ember pedig táborozni, nyaralni jutott el a segítségükkel - közölte a központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Rugalmas és fenntartható családpolitika

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A kormány olyan komplex, rugalmas és fenntartható családpolitika kialakítására törekszik, amely a különböző élethelyzetben lévő családoknak, valamint az egyszülősöknek is megfelelő segítséget tud adni - erről az Emmi család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára beszélt egy, a témában rendezett csütörtöki budapesti műhelykonferencián.

Megnyílt az egyszülős központ Budapesten

Kategória: 
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Megnyílt az ország első egyszülős központja hétfőn Budapest VIII. kerületében, az Üllői út és a Mária utca sarkán. Az állami segítséggel létrehozott civil intézményben a kávézó és a játszóház mellett segítő szakemberek várják az egyedülálló szülőket, akik akár mobilirodaként is használhatják a közösségi teret.

Citromból limonádét

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Nemzetközi szinten is különleges hely nyílik nemsokára Budapesten, kormánytámogatással. Az Egyszülős Központ arra hivatott, hogy lehetőleg minél sokoldalúbban segítse az egyedülálló szülőket, de leginkább hogy közösséget teremtsen. Ma a gyerekek 27 százaléka nevelkedik egyszülős családban, a kutatások szerint ez az arány a következő generációban egyharmadra fog nőni.

Oldalak