Jelenlegi hely

frontex

Spanyolországba özönlenek a migránsok

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az előző évhez képest 64 százalékkal kevesebben, összesen 156 ezren lépték át illegálisan az Európai Unió határait az év első kilenc hónapjában, Spanyolországban azonban megduplázódott az illegális határátlépések száma a vizsgált időszakban - közölte az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).

A Frontex ismét bírálta a civil szervezetek Líbia térségében zajló mentőakcióit

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ismét bírálta a civil szervezetek Líbia térségében zajló tengeri mentőakcióit az EU part- és határvédelmi ügynökségének (Frontex) vezetője. Fabrice Leggeri a Die Welt című német lapban hétfőn megjelent interjúban arról is beszélt, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonalon tavaly nagymértékben javult a helyzet, az érkezők száma 97 százalékkal csökkent.

A Frontex szakemberrekkel segíti a visszatoloncolásokat

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Közel hétszáz szakértővel fogja támogatni a jogosulatlan menedékkérők visszatoloncolását az uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) - tudatta kedden az Európai Bizottság.

Változtatni kell az uniós határőrség profilján a magyar kormány szerint

Fotó: MTI, archív

A magyar kormány álláspontja szerint a határőrizetet kell az uniós határ- és parti őrség elsődleges feladatává tenni, nem pedig a menedékkérelmekkel kapcsolatos ügyintézést - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.