Jelenlegi hely

frontex

Nőtt az olasz partokra érkezők száma

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Nagyjából kétszeresére nőtt a Földközi-tengeren keresztül Olaszországba érkező migránsok száma januárban a tavaly év végi adatokhoz képest, de ez még mindig meglehetősen alacsonynak számít - derült ki az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökség (Frontex) szerdai jelentéséből.

Új Frontex-művelet segíti az olasz határvédelmet

Fotó: Shutterstock illusztráció

Új műveletet indít a Földközi-tenger térségében az Európai Unió határvédelmi ügynöksége (Frontex), hogy segítse Olaszország határellenőrzési tevékenységét - közölte az uniós szervezet csütörtökön.

Spanyolországba özönlenek a migránsok

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az előző évhez képest 64 százalékkal kevesebben, összesen 156 ezren lépték át illegálisan az Európai Unió határait az év első kilenc hónapjában, Spanyolországban azonban megduplázódott az illegális határátlépések száma a vizsgált időszakban - közölte az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).

A Frontex ismét bírálta a civil szervezetek Líbia térségében zajló mentőakcióit

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ismét bírálta a civil szervezetek Líbia térségében zajló tengeri mentőakcióit az EU part- és határvédelmi ügynökségének (Frontex) vezetője. Fabrice Leggeri a Die Welt című német lapban hétfőn megjelent interjúban arról is beszélt, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonalon tavaly nagymértékben javult a helyzet, az érkezők száma 97 százalékkal csökkent.

A Frontex szakemberrekkel segíti a visszatoloncolásokat

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Közel hétszáz szakértővel fogja támogatni a jogosulatlan menedékkérők visszatoloncolását az uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) - tudatta kedden az Európai Bizottság.