Jelenlegi hely

kereszténység

Megtámadtak Berlinben egy embert, mert keresztet viselt

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Megtámadtak Berlinben egy fiatalembert, mert nyakláncán keresztet viselt - jelentette a Die Welt című német lap a hírportálján.

Perre készül a keresztény család

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egy brit keresztény család arra készül, hogy beperli gyermekük általános iskoláját, amiért az megengedi, hogy a tanulók “naponta változtassák meg nemi identitásukat” - írja a Breibart London.

350 éves magyar prédikáció-szöveget mutattak be

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Mintegy 350 éves magyar nyelvű protestáns prédikációszöveget és könyörgést mutattak be a kézirat tárolására használt, szintén 17. századi, feltehetően Nürnbergben kiadott gyűjteményes kötettel együtt hétfőn Budapesten.

Mária szeme könnyes

Lassan, de biztosan terjed a hír: június végén a pásztói Szentlélek-templomban két Mária-szobor is könnyezni kezdett. Azóta egyre többen látogatnak el a Mátra lábánál fekvő kisvárosba. Jönnek mindenfelől: a közeli Salgótarjánból éppúgy, mint Békéscsabáról, a fővárosból, sőt a határon túlról is.

Kereszténység nélkül Európa szétesik

Fotó: MTI, Nyikos Péter

A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a felvidéki Királyfiakarcsán (Kralovicove Kracany), ahol az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából szobrot avattak a Magyarok Nagyasszonyának tiszteletére.