Jelenlegi hely

kereszténység

Lelkész ösztöndíjat indít a kormány

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Lelkész ösztöndíjat indít a kormány a Kőrösi Csoma Sándor-program mintájára - jelentette be Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztos az utóbbi programban részt vevő fiatalok előtt hétfőn Budapesten.

Ha majd elfogy a regiment

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Ha ma nem vagyunk észnél, néhány évtized múlva mi, keresztények itt, Európában akár kisebbségbe is kerülhetünk – mondta a Demokratának Jánosa Domokos atya, a Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna-templom plébánosa, akivel a fiatalok neveléséről, a kereszténységhez való viszonyukról beszélgettünk.

Meg kell védenünk a keresztény kultúrát

Fotó: MTI, archív

Az idei év történelmi feladat elé állította az európai országokat, meg kell védeni a keresztény kultúrát - emelte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Idők szombati számában megjelent írásában, amelyben azt is hangsúlyozta: „nem akarjuk, hogy a szentestét csak behúzott függönyök mögött ünnepelhessük, nehogy megsértsük mások érzékenységét”.

Fontosak a keresztény értékek

Fotó: MTI, archív

A magyarok 77 százaléka szerint olyan kormányzásra van szükség, amely megvédi Magyarország keresztény gyökereit, értékeit. Ezt a szellemiséget a válaszadók többsége politikai attitűdöktől és vallási hovatartozástól függetlenül támogatja - olvasható a Századvég Alapítvány csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szűz Mária velünk van

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A Magyar Katolikus Egyház a 2017-es évet a Szent Szűz évének nyilvánította, a fatimai jelenések századik évfordulója alkalmából. Milyen céllal érkezik hozzánk Isten országából Szűz Mária, és mit üzen az emberiségnek?