Jelenlegi hely

kettős állampolgárság

Gyurcsány nemzeti minimummal megy szembe

Képernyőfotó: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció legújabb videójában ismét a határon túli magyarok szavazati joga a téma. Már a videó elején durva felütést kapunk. Háborús hangulatú zene kíséretében Orbán Viktor rajzolt képmása szó szerint átsétál Magyarországon. Ezután a Gyurcsány-párt tanúbizonyságot tesz arról, mennyire fáj nekik, hogy a 199 mandátumból 1-et a határon túli magyar állampolgárok döntöttek el, akik a videó szerint „soha nem éltek itt és nem viselik a döntésük következményeit”.

Megőrzendő nemzeti egység

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A szélsőséges pártok véleményétől eltekintve ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében, a honosítással a határon túli magyarság közjogi értelemben is a magyar nemzet részévé válhatott - mondta el a Fidesz frakcióvezetője vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.

Esküt tett az egymilliomodik honosított állampolgár

Fotó: MTI, Máthé Zoltán

Politikai nemzetünk egységét ünnepeljük - jelentette ki Áder János köztársasági elnök szombaton Budapesten, a Sándor-palotában, az egymilliomodikként honosított külhoni magyar és családja ünnepélyes állampolgársági eskütételén.

Megbocsáthatatlanul megsebezték a külhoni magyarságot

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz szerint 13 éve, a 2004. december 5-ei kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a baloldal megbocsáthatatlanul megsebezte a külhoni magyarságot, és a Demokratikus Koalíció most újra ellenük indítottak gyűlöletkampányt. 

Egymillióan már kérelmezték a magyar állampolgárságot

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Egymillióan már kérvényezték a magyar állampolgárságot, s hamarosan sor kerülhet az egymilliomodik új állampolgár eskütételére is - közölte a nemzetpolitikai államtitkár Budapesten. Potápi Árpád János arról is beszélt a Veszélyben Kárpátalja jövője? címmel rendezett konferencián, hogy a magyar kormány az ott élők közül minden társadalmi rétegnek igyekszik segíteni.