Jelenlegi hely

kettős állampolgárság

Egymillióan már kérelmezték a magyar állampolgárságot

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Egymillióan már kérvényezték a magyar állampolgárságot, s hamarosan sor kerülhet az egymilliomodik új állampolgár eskütételére is - közölte a nemzetpolitikai államtitkár Budapesten. Potápi Árpád János arról is beszélt a Veszélyben Kárpátalja jövője? címmel rendezett konferencián, hogy a magyar kormány az ott élők közül minden társadalmi rétegnek igyekszik segíteni. 

Sikertörténet a honosítási eljárás

Fotó: MTI, archív

840 ezer új állampolgár

Az egyszerűsített honosítás 2011-es bevezetése óta 840 ezer honfitársunk élt a lehetőséggel, és szerezte meg vagy vette vissza a magyar állampolgárságot. Erdélyből közel félmillióan éltek a lehetőséggel, Kárpátaljáról és a Délvidékről pedig 150-150 ezren tették le az állampolgársági esküt.

KDNP: mára csaknem egymillió új magyar állampolgár a nemzet része

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar baloldal tizenkét éve ellökte magától a határon túli magyarokat, mára már majdnem egymillió új magyar állampolgár lett közjogi értelemben is a magyar nemzet része - közölte a kisebbik kormánypárt hétfőn az MTI-vel, felidézve december 5-i kettős állampolgárságról tartott népszavazást.

Elhunyt Tamás Ilonka

Elhunyt Tamás Ilonka, a kettős állampolgárságért folytatott küzdelem ikonikus felvidéki alakja - közölte a Magyar Közösség Pártja (MKP) hétfőn Facebook-oldalán.