Jelenlegi hely

németország

Elfogyott a kolbász

Fotó: MTI, archív

Németország sokak fejében a jólét, a gazdagság, a szociális biztonság szinonimája, ezért Magyarországon ma is sokan szívesen cserélnének a német polgárok életszínvonalával. Ám ennek vége, a kerítésből elfogyott a kolbász: egyre többet hallani a leszakadó középosztályról, az elszegényedő rétegekről és a nyomorgó nyugdíjasokról.

“Merkel mamát” imádja a poligámista migráns

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az elmúlt hetekben nagy visszhangot váltott ki annak a szíria migránsnak a története, aki két feleségével és hat gyermekével él a németországi Schleswig-Holstein tartományban.
 

Megelőzte az AfD Schulzékat

Fotó: MTI, archív

Többen szavaznának Németországban a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) nevű pártra, mint a Német Szociáldemokrata Pártra (SPD) - mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

A német energiaforradalom minden téren megbukott

Fotó: MTI, archív

A paksi telephelyen építendő két új blokk politikai és szakmai ellenzői a megújuló energiaforrások létjogosultságának igazolására – és ezáltal az atomenergia teljes kiválthatóságát állítva – nagyon gyakran emlegetik követendő példaként Németországot mint a nap- és szélenergia-felhasználás fellegvárát. De ez nem igaz.

Berlin is aggódik a Stop Soros miatt

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A német szövetségi kormány szerint aggályos a "Stop Soros" elnevezésű törvényjavaslat.