Jelenlegi hely

németország

Egyre több a szélsőséges iszlamista

Németországban tovább emelkedett a terrorcselekmény elkövetésére hajlamosként nyilvántartott szélsőséges iszlamisták száma.

Berlin keményebb fellépést ígér Ankarával szemben

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Irányváltást ígért Németország Törökországgal folytatott viszonyában Sigmar Gabriel német külügyminiszter Berlinben, mert, mint fogalmazott, az ankarai vezetés hátat fordít az európai értékeknek. Angela Merkel kancellár támogatásáról biztosította minisztere törekvéseit.

Nőtt Angela Merkel és a CDU/CSU előnye

Fotó: shutterstock.com, archív

Németországban tovább növelte előnyét az Angela Merkel kancellár vezette jobbközép CDU/CSU pártszövetség a szociáldemokrata párttal (SPD) szemben - mutatta ki szerdán ismertetett felmérésében a Forsa közvélemény-kutató intézet, amelynek vezetője szerint csoda kellene ahhoz, hogy a Martin Schulz vezette SPD ledogozza a hátrányt.

Zavargás és zaklatás egy német fesztiválon

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Zavargásba torkollt egy szabadtéri fesztivál a hét végén a németországi Schorndorfban. A fesztiválon szexuális zaklatások is történtek, amelyekkel kapcsolatban menedékkők ellen is indultak eljárások, és hasonló eset történt egy másik kisvárosban, Böblingenben is.

Merkel szerint ő is felelős

Fotó: MTI, archív

Angela Merkel német kancellár elégedett a G20-csoport hamburgi találkozóján elért eredményekkel, és vállalja, hogy ő is felelős a tanácskozás idején történt zavargásokért.