Jelenlegi hely

németország

Megbízhatatlan tolmácsok

Fotó: MTI/Varga György, illusztráció

A tolmácsok megbízhatóságával is vannak gondok a német menekültügyi hivatalnál, több ezer tolmáccsal kellett megszakítani az együttműködést - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap.

Női elnök az SPD élén

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív, illusztráció

Megválasztotta első női elnökét a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), Andrea Nahles-t, a párt szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetőjét.

Megverték, mert német

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

"A fiunk negyedik osztályos, és első óta terrorizálják az iskolában. Sértegetik, megverik és megrugdossák azért, mert német. Az osztálytársai 'német disznónak', 'disznónak' és 'német krumplinak' nevezik. Az iskolájában a legtöbb gyerek migránsháttérrel rendelkezik. A legtöbben muszlimok" - nyilatkozta egy kétségbeesett szülő a német Der Tagesspiegel című lapnak.
 

Újabb antiszemita támadás Berlinben

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Rátámadtak Berlinben két emberre, mert a zsidó vallás előírásainak tiszteletét kifejező fejfedőt, kipát viseltek. Az eset országszerte felhábordást okozott, szerdán a német főváros vezetése, a szövetségi kormány és Angela Merkel kancellár is elítélte az antiszemita támadást.
 

A németek félnek a no-go zónáktól

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egy, a Bildben vasárnap megjelent felmérés szerint a németeknek több mint a fele tart a törvényeken kívül létező no-go zónák elterjedésétől - írja a Sputnik News.