Jelenlegi hely

tojás

Ismét szennyezett tojást találtak Magyarországon

Újabb fipronillal szennyezett tojás tételeket talált Magyarországon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Magyar származású tojásban találtak fipronilt

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma az augusztus elején indult tojás és tojás termék célellenőrzése során fipronilt mutatott ki a 3HU1503T03/4 azonosító számmal rendelkező magyar származású friss tojás tételben - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.

Válasszuk a magyar tojást!

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Amíg a fipronillal szennyezett tojások ügye Európában nem tisztul le, addig Magyarországon a fogyasztók inkább a friss és jó minőségű, fipronil mentes magyar tojásokat válasszák - mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszer és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Magyarországra is érkezett szennyezett tojás

Növényvédőszer hatóanyagával, fipronillal szennyezett tojást és tojásterméket találtak Magyarországon is a hatóságok, a termékekben az egészséget nem veszélyeztető mennyiségben volt szermaradék, így fogyasztásuk nem jelent egészségügyi kockázatot, ettől függetlenül elrendelték kivonásukat a forgalomból, illetve zárolásukat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden.

Hazánkba nem érkezett a fertőzött tojásokból

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A jelenlegi információk alapján nem került Magyarországra a mérgező vegyszerrel kezelt tojásokból – közölte az M1 Híradója.