Jelenlegi hely

tojás

A tyúkom gazdája

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Ha az ember valóban tudni akarja, mit eszik, a legjobb megoldás, ha közvetlenül a termelőtől vásárol, kihagyva a nagykereskedőt, a kiskereskedőt és mindenki mást. A vevő olcsóbban jut minőségi termékekhez, a termelőnél ottmarad a haszon, mindenki jól jár, de talán az a legfontosabb, hogy bizalmi viszony alakul ki.

Tojásfestés természetes anyagokkal

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A húsvéti tojást mint az új élet jelképét egész Európában – de Ázsiában is – ismerik. A természetes anyagokkal való festés sajnos már a falvakban is kiveszőben van, mivel a gyári színezékhez könnyű hozzájutni. 

Amit eddig elképzelni sem mertünk...

A német reklámfilmesek mindent megtesznek, hogy megismertessék a gyerekekkel a húsvét kultúrtörténeti jelentőségét. Első körben felfedték a húsvéti nyúl titkát, hogy hogyan képes emlős létére tojásokat tojni. Szegény német gyerekek...

Íme:

Hétfőtől könnyebb lesz összehasonlítani a tojás árát

Fotó: MTI, illusztráció

A hétfőtől életbelépő rendeletmódosítás szerint a tojás darabárát azonos méretben kell ezentúl feltüntetni a súlyra vetített egységárral - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vasárnapi, MTI-nek küldött közleményében.

Csökkentik a baromfihús és a tojás árát az üzletláncok

A január 1-jétől hatályba lépő élelmiszeráfa-csökkentés hatását minden az MTI által megkérdezett élelmiszerlánc továbbadja a vásárlóknak, de egyes cégek ezt meghaladó mértékben is mérséklik az érintett baromfitermékek árát.