Jelenlegi hely

tojás

Válasszuk a magyar tojást!

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Amíg a fipronillal szennyezett tojások ügye Európában nem tisztul le, addig Magyarországon a fogyasztók inkább a friss és jó minőségű, fipronil mentes magyar tojásokat válasszák - mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszer és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Magyarországra is érkezett szennyezett tojás

Növényvédőszer hatóanyagával, fipronillal szennyezett tojást és tojásterméket találtak Magyarországon is a hatóságok, a termékekben az egészséget nem veszélyeztető mennyiségben volt szermaradék, így fogyasztásuk nem jelent egészségügyi kockázatot, ettől függetlenül elrendelték kivonásukat a forgalomból, illetve zárolásukat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden.

Hazánkba nem érkezett a fertőzött tojásokból

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A jelenlegi információk alapján nem került Magyarországra a mérgező vegyszerrel kezelt tojásokból – közölte az M1 Híradója.

A tyúkom gazdája

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Ha az ember valóban tudni akarja, mit eszik, a legjobb megoldás, ha közvetlenül a termelőtől vásárol, kihagyva a nagykereskedőt, a kiskereskedőt és mindenki mást. A vevő olcsóbban jut minőségi termékekhez, a termelőnél ottmarad a haszon, mindenki jól jár, de talán az a legfontosabb, hogy bizalmi viszony alakul ki.

Tojásfestés természetes anyagokkal

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A húsvéti tojást mint az új élet jelképét egész Európában – de Ázsiában is – ismerik. A természetes anyagokkal való festés sajnos már a falvakban is kiveszőben van, mivel a gyári színezékhez könnyű hozzájutni.