zongora

Balázs János 30

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Harmincadik születésnapja alkalmából különleges koncertet ad Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, érdemes művész szeptember 27-én a MOMKultban. Az esemény egy nemzetközi ünnepi turnésorozat nyitánya, amely februárban, a soron következő Cziffra Fesztiválon ér véget. A fiatal művésszel példaképekről, örök érvényű darabokról és a tehetség természetrajzáról beszélgettünk.

Újra megszólalnak Kocsis Zoltán legendás zongorái

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Először szólalnak meg újra Kocsis Zoltán legendás zongorái szeptember 7-én a Virtuózok szuperkoncertjén, ahol a 2016-ban elhunyt világhírű művész fia, Kocsis Krisztián is színpadra lép Boros Misivel, Bogányi Gergellyel és a zenei tehetségkutató IV. évadának győzteseivel a Papp László Budapest Sportarénában.

Láthatatlan ujjak

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A saját otthonunkban élhetünk át friss vagy éppen történelmi koncerteket. A Steinway hangszergyártó a Magyar Állami Operaház Zongoratermében mutatta be különleges új zongoramodelljét. A Spirio magától képes lejátszani a kiválasztott darabot, a billentyűket éppen olyan tempóban és habitusban megszólaltatva, mint ahogyan az eredetileg elhangzott.
 

Oldalak