Az LMP szerint a paksi bővítést le kell állítani, a párt el fogja érni, hogy erről beszéljen a kormány az emberekkel – mondta Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja vasárnap Budapesten.

Fotók: MTI, archív, szerk.

Addig fog az LMP népszavazási kérdéseket benyújtani a „fideszes” Nemzeti Választási Bizottságnak, amíg annak vezetője „idegességében le nem mond” – tette hozzá sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus.

Ungár Péter rámutatott arra, hogy a beruházáshoz szükséges több ezer milliárdos orosz hitelből minden egyes magyar családra több millió forint jut, a Fidesz-kormány mégis folytatni akarja Paks bővítését. Ennek az az oka, hogy az uniós források elapadása után mindenre hajlandóak lesznek, hogy pénzhez jussanak – vélekedett a politikus.

Arra az újságírói felvetésre, hogy eddig a Nemzeti Választási Bizottság jobbára azért utasította el az LMP Paks II.-vel kapcsolatos népszavazási kérdéseit, mert azok megkötött nemzetközi szerződésre vonatkoznak, Ungár Péter úgy reagált: a napokban Süli János paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter által felvetett Paks III-ról még nincs nemzetközi szerződés.

MTI