Bernadette Wren, a brit állami Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (National Health Service, NHS) egyik pszichológusa arra figyelmeztet, hogy az iskolákban erőltetett LGBT-elfogadás életük későbbi szakaszában kifejezetten káros lehet a gyermekekre – írja a Breitbart London a brit The Times cikkére hivatkozva. 

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Wren azt állítja, hogy miután a gyermekek nagy része kinövi a nemi identitással kapcsolatos problémákat, a tanároknak nem lenne szabad csupán “bemondásra” ellenkező neműként kezelnie őket.

“Ha az iskola akár csak megneszeli, hogy egy gyermek megkérdőjelezi saját nemi identitását, perceken belül már azon ügyködnek, hogy őt azonnal ellenkező neműként kezeljék – nos, nem biztos, hogy ez a gyermek számára a legjobb” – nyilatkozta a pszichológus a The Times-nak. 

Wren a pszichológiai osztályt vezeti azon a londoni, nemi identitásfejlődéssel foglalkozó klinikán, ahová az elmúlt évben több mint kétezer gyermeket küldtek – ez a szám 2009 óta hússzorosára nőtt. 

Szerinte a tanároknak először konzultálniuk kellene a szülőkkel ahelyett, hogy azon nyomban megváltoztatnák a gyerek nevét az iskolai jegyzékben, kicserélnék az iskolai egyenruhát, a névmást, amellyel az adott gyermekre utalnak, vagy éppen azt, melyik mellékhelyiséget használhatja.

Az említett klinikáról az idősebb gyermekek közel fele nemi identitással kapcsolatos “kezelésekre” megy, és Wren azt is elárulta, hogy a legfiatalabb egy 11 éves kislány volt, akinél hormonterápiába kezdtek, hogy azzal akadályozzák meg a pubertáskorral járó változások beindulását. 

A klinika, amely az NHS alatt működik, úttörőnek számít a “transznemű” gyermekek kezelésében, azonban nincs arról adat, hogy például a hormonterápián átesett gyermekekkel mi lesz felnőttkorukban. Wren elismeri, hogy vannak fiatalok, akik megbánják a “nemváltást”.

“Lehetsz a világ legtranszbarátabb szolgáltatója, de akkor is figyelembe kell venned néhány nagyon, nagyon komoly szempontot. (…) Fennáll a veszélye, hogy elvész az a lehetőség, hogy biológiai gyermekük szülessen. A fiúknál a kezelések hatására csökkenhet a spermatermelés” – mondta Wren. 

A pszichológus által elmondottak egybeesnek a mesterséges megtermékenyítés (IVF) szakértőjének, Lord Robert Winstonnak véleményével. A The Telegraph az elmúlt év novemberében számolt be egy, a professzorral a BBC rádió által készített interjúról, amelyben az többek közt arra figyelmeztetett, hogy a nemváltoztató műtétek következményei még nem teljes mértékben ismertek, sok műtét után komplikációk alakulnak ki és a termékenység visszafordíthatatlanul károsodik. “A klinikán hosszútávú hatásokkal találkoztam, boldogtalan emberekkel, akik rendkívüli módon sérültnek tartják magukat”. 

(demokrata.hu)