Elmenekült az a 29 éves marokkói migráns, aki korábban egy menekültszállón élt a németországi Reesben, a héten pedig a város egyik lakóját kirabolta, két másikat pedig baltával fenyegetett meg – írja a Tag 24 riportjára hivatkozva a Breitbart London.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az első támadás szerda reggel fél 10 körül történt, amikor a marokkói bevándorló egy 50 éves férfit fenyegetett meg baltájával és a pénztárcáját követelte. A férfi minden pénzét átadta.

Alig telt el húsz perc, a migráns egy autó oldalsó üvegét verte be és a bent ülő pár két tagját kiszállásra próbálta kényszeríteni, azonban az autót vezető férfi nem adta magát ilyen könnyen és szembeszállt a támadóval, mire az elmenekült a helyszínről és eleddig sikerült is kijátszania a rendőröket.

A baltás migráns körülbelül 175 centiméter magas, és a támadások során piros kabátot és fekete kapucnis felsőt viselt.

Bár a reesi ámokfutásnak szerencsére nincsenek súlyos sérültjei, nem ez volt az első eset Németországban, hogy egy migráns véletlenszerűen támadott meg állampolgárokat, emlékeztet a Breitbart London cikke. 
2016-ban egy afgán migráns, akinek elutasították a menekültkérelmét, több embert megtámadott egy vonaton Wurzburg városában. A támadást később az Iszlám Állam vállalta magára azt állítva, hogy az elkövető az ISIS katonája volt.
Ugyanabban az esztendőben egy szíriai férfi Reutlingenben egy késsel meggyilkolt egy állapotos nőt, és két másik embert megsebesített egy támadássorozatban. A nőről úgy hiszik, a támadó barátnője volt.
Az elmúlt évben pedig Düsseldorfban történt hasonló eset, amikor egy koszovói bevándorló sebesített meg hét embert a város főpályaudvarán.

(demokrata.hu)