A brit keresztények 93 százaléka érzi úgy, hogy a társadalom perifériájára szorultak hazájukban – idéz egy több mint 12000 résztvevő megkérdezésével készült közvélemény-kutatást a breitbart.com.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az “A hit helyzete” (State of the Faith) című tanulmány részeként a Premier Christian Communications (PCC) által készített közvélemény-kutatás azt is felfedte, hogy a megkérdezettek túlnyomó többsége – 80 százaléka – érzi úgy, hogy a kereszténység nem kapja meg ugyanazt a tiszteletet, mint más vallások és hitrendszerek, míg 67 százalékuk állította azt, hogy nem elfogadott Nagy-Britanniában az, ha a keresztények a hitükről beszélnek másokkal.

A fiatalok körében ez utóbbi arány még magasabb volt: a 15 és 19 év közötti válaszadók 70 százaléka mondta azt, hogy hitük miatt már tapasztaltak előítéleteket.

A PCC igazgatója, Peter Kerridge azt írja a kutatást kísérő nyilatkozatában: “Egyértelmű, hogy nem az a liberális, befogadó társadalom vagyunk, aminek hisszük magunkat, ha nem vagyunk képesek tolerálni és elfogadni mindenkit, a keresztényeket beleértve. (…) Ha az átlagos keresztény emberek biztosak lehetnének abban, hogy a hit egy ésszerű választás, normális és elfogadható, akkor életük ezen részét nem kéne titokban tartaniuk. A hitről, amely az életben oly sok mindennek a hajtóereje, lehetne beszélni. Nagy-Britannia pedig egy egészségesebb, műveltebb, toleránsabb országgá válna”.

demokrata.hu