Elítélték azt az egyiptomi férfit, aki szíriai menekültnek adta ki magát és egy teherautó platóján érkezett Nagy-Britanniába, és akiről kiderült, hogy már hatszor állítottak ki ellene kitoloncoló végzést, mielőtt meggyilkolt volna egy 62 éves brit ápolót – adta hírül a BBC.

Képernyőfotó: met.police.uk


Képernyőfotó: met.police.uk

A 22 éves Hani Khalafot Anglia és Wales Központi Bíróságán (ismertebb nevén az Old Bailey-n) legalább 26 év fegyházbüntetésre ítélték, amiért 2016 augusztusában halálra rugdalta és verte a 62 éves Jairo Medinát, majd ellopta a meggyilkolt férfi tárcáját és mobiltelefonját a híres londoni Hyde Parkban.

A tárgyaláson az hangzott el, hogy Khalaf hajléktalan volt, és néhány órával a kegyetlen gyilkosság előtt helyezték ismét szabadlábra. 
Előtte egy nappal állították elő, amikor lopáson kapták a Regent Streeten található Superdry ruhaüzletben. Akkor ugyanazt a hamis nevet adta meg a rendőröknek, amit korábban a bevándorlási hivatalnak.

Az áldozat szexuális együttlét céljából találkozott a parkban az illegális migránssal. 
Holttestét augusztus 12-én kora reggel találta meg egy pályamester, miközben munkába igyekezett.

A bíró hangsúlyozta, hogy Khalaf azért térhetett vissza újra és újra a társadalomba, mert képtelenek voltak őt kitoloncolni, Medina pedig ezért “az életével fizetett”.
Azt mondta, “Egyértelmű, hogy Hani Khalaf minimum hatszor került a hatóságok látókörébe, s mindig meglógott. Minden egyes alkalommal újra szabadlábra helyezték, mert képtelenek voltak méltányos időn belül intézkedni a deportálása ügyében”. 
Hozzátette, Khalaf “semmiféle tiszteletet nem mutatott a törvények iránt” és saját maga és mások számára is veszélyessé vált. 

Az áldozat testvére, German Cardona, a tárgyaláson elmondta, Medina 2015-ben egy díjat kapott a közösség szolgálatában tett erőfeszítéseiért, és élete nagy részét családja ápolására fordította, köztük 86 éves édesapjáéra, aki a gyilkosság után néhány hónappal halt meg.

demokrata.hu