A jobbközép koalíció a legesélyesebb

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A jobbközép koalíció a legesélyesebb a március 4-i olaszországi parlamenti választásokon, a legutolsó publikálható felmérések szerint 10 százalékkal vezet az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) előtt - mondta Tanács-Mandák Fanni Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatornán.
 


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A szakértő közölte: a nemsokára véget érő törvényhozási ciklus három kormányt és 107 bizalmatlansági indítványt élt meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy a közvélemény-kutatási adatok szerint nagyon elégedetlenek az olasz választók a bevándorlással kapcsolatos kérdésekre adott demokrata párti válaszokkal.
    
A Silvio Berlusconi volt miniszterelnökkel kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta, Olaszországban nagyon sokat számít a személy, sokat számít a párt és talán a legkevesebbet a program; az elmúlt két, két és fél évtizedben a miniszterelnök-jelölti viták nem annyira a programok ütköztetéséről, mint inkább a jelöltek személyéről szóltak.
    
Tanács-Mandák Fanni jelezte: nagy kérdés, hogy ki lesz a jobbközép szövetség miniszterelnök-jelöltje, ezt a jövő héten jelentik be. Hozzátette: jelenleg a jobbközép koalíció három pártja közül a közvélemény-kutatási adatok a legerősebbként a Hajrá Olaszországot (FI) hozzák ki, ezért az övék a legjobb pozíció a koalíción belül.

(MTI)