Egy, a Bildben vasárnap megjelent felmérés szerint a németeknek több mint a fele tart a törvényeken kívül létező no-go zónák elterjedésétől – írja a Sputnik News.
 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A válaszadók 51 százaléka biztos abban, hogy a no-go zónák egy valós jelenség, míg 41 százalékuk úgy gondolja, ilyen területek nem léteznek. Hetvenhét százalék vélekedik úgy, hogy a rendőrségnek nagyobb erőkkel kellene a szervezett bűnözéssel szemben harcolni.

A Szövetségi Bűnüldözési Hivatal (Bundeskriminalamt, BKA) adatai szerint azonban a migránsok között kisebb az erőszakos bűnelkövetők aránya, mint a német polgárok közt, hiszen a 2016-ban elkövetetett, közel százötvenezer ilyen típusú bűncselekménynek mindössze 38 százalékáért okolható külföldi állampolgár.

Mindeközben több német politikus is a no-go zónák elleni cselekvésre buzdít, köztük már a willkommenskultur élharcosa, Angela Merkel kancellár is, aki nemrégiben végre elismerte a no-go zónák létezését, bár azt mondta, pontosan nem tudná megmondani, hol találhatók ezek a területek.

Jens Spahn egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, léteznek „negyedek Essenben, Duisburgban és Berlinben, ahol olybá tűnik, az állam már nem akarja vagy nem képes a törvényeket betartatni”. Az Alternatíva Németországnak (AfD) képviselője, Anton Friesen pedig azt állította egy, a Sputniknak adott interkújában, hogy ezek a területek az „iszlámisták erődítményei”, ahol „a német törvények nem működnek”.

demokrata.hu