Volt a héten egy nemzetközi nőnap, és ennek örömére az amerikai balliberális hölgyek egy része gyorsan utcára is vonult, mert ők bizony sztrájkoltak. Hogy miért? Mert szerda volt, azért. Már sejthettük, hogy az ilyesfajta megmozdulásokra összejövő csoportok, amelyeknél az egyetlen valódi összekötő erő a gyűlölet, előbb-utóbb csak megtalálják azt, ami szétválasztja őket. A kalifornia Santa Cruzban ez végre megtörtént.

Fotó: youtube, ryan masters
Fotó: YouTube, Ryan Masters

Ahogy a Santa Cruz Sentinel beszámol róla, a kaliforniai városkában az összeruccanást a Santa Cruz-i Általános Sztrájkszervező Bizottság neve fémjelezte, ám a résztvevők két részre szakadtak és láthatóan elfelejtették tisztázni, melyik csoport valójában miért is vonul utcára.

Az első csoport nagyjából 75 fiatal demonstrálóból állt, akiknek többsége színesbőrű nő volt, és akik a Santa Cruz-i egyetemtől indultak el. Ennek a csoportnak az üzenetei elsősorban a rasszizmusra, a fehérbőrűek kiváltságaira, a patriarchális elnyomásra, valamint a transz- és homoszexuális ügyekre összpontosítottak.
A második csoport körülbelül 150, többségében vörösbe öltözött nőből és férfiből állt (…) Ez a csoport idősebb volt, kevésbé sokszínű, és elsősorban a nemzetközi nőnapra meghirdetett sztrájk ügyeire fókuszált – mérgük nagyrészét a Trump kormánynak tartogatva
„.

Egyik jobb, mint a másik.

A fiatalabb csoport arra hivatkozva, hogy menetelésük közben verbális inzultusok érték őket – mert az azért tűrhetetlen, hogy nem csak nekik lehet nagy a szájuk -, a helyi művelődési házhoz érve már rettentő dühös volt.
Azon kívül pedig Barna Brigádnak nevezték el magukat.
Mert szerda volt.

A barna és vörös csoportok aztán egy ideig együtt meneteltek tovább a belvároson keresztül, mígnem a barnák úgy döntöttek, ha már ott vannak, le is zárják az utat a forgalom elől, a vörösek viszont az úttesttől távolabb ácsorogtak. 
“Ez akkora butaság!” – idéz cikkében a Santa Cruz Sentinel egy helyi lakost. “Santa Cruzban mindenki egyetért a tüntetőkkel. Miért zárják el az utat a forgalom elől? Ez nem valami építő jellegű”.
Nyilván azért, mert szerda volt, kedves helyi lakos.

A barnák egyik szószólója aztán magához ragadta a mikrofont, és a vöröseket szólította meg: “A szövetség azt jelenti, hogy leszálltok a magas lóról és ráeszméltek, hogy mások jobban szenvednek, mint ti. Ahhoz, hogy a [barnákhoz] csatlakozhassatok, szembe kell néznetek a bennetek létező sötétséggel”.

A vörösek nyilván legott szembe is néztek – szerda tiszteletére – és ahelyett, hogy kikérték volna maguknak az idiotizmust, szabályos kört formázva csatlakoztak a barnákhoz.

Mert hiába köpi szembe az egyik liberális a másikat, a szerda semmiképpen nem jó ok arra, hogy a “bennük létező sötétség” helyett a politikai-társadalmi nézeteik visszásságaival nézzenek szembe. 
A hétnek azt a napját, amikor ez megtörténhet, még nem találták fel.

-SVÁ-