Összefogás

A sajtószabadság brutális korlátozása dacára igen virulens ellenzéki média, az ellenzéki pártokkal közösen, az ismert világnézetek és politikai irányzatok mellett megalkotott egy speciálisan magyar eszmerendszert, amelynek legfontosabb (kizárólagos) eleme, hogy nem Orbán Viktor a miniszterelnök. Minden egyéb gazdasági, filozófiai, történeti, jogi kérdés másodlagos. A jelenlegi ellenzék reménybeli kormányprogramja egyetlen szóban foglalható össze: Nemorbán. (Valószínűleg választási szövetségük is ezen a néven fog indulni.)

A miniszterelnök leváltása érdekében azonban a széttagolt baloldali-liberálisradikális-szélsőbal-szélsőjobb-kommunista-fasiszta-atlantista-feminista erőknek össze kell fogniuk. Ezért túl kell lépni a személyes sérelmeken, és szükségszerű az MSZP-nek a DK keblére borulnia. A liberálisok képviseletében a Momentumnak és az LMP-nek is be kell állnia a sorba, és a szavazóik követni fogják őket. Mivel még ez sem elég, elengedhetetlen a jobbikosok támogatása.

– Sokkal több az, ami összeköt velük (elsősorban az Orbán-ellenesség), mint azok az apróságok, amik szétválasztanak – nyilatkozta a sokoldalú formáció szóvivője. – De még így is kevesen vagyunk a győzelemhez, ezért a közömbösek, a bizonytalanok megnyerése mellett a gátfutók, a vécésnénik, az Opelek és Mazdák, a konyhai robotgépek, a ruhásszekrények és a tálalóasztalok szavazataira is szükség lesz. A siker érdekében az Orbán-ellenes szövetségbe be kell vonni a házinyulakat és a vaddisznókat, sőt, nem szabad finnyásnak lenni: a csótányokat és patkányokat éppen úgy, mint az ufókat, a Holdat és Marton Lászlót.

– Ha tehát létrejön az univerzum teljes összefogása – vélekednek az ellenzéki oldal kampánystratégái –, akkor végre reális esély nyílik Orbán Viktor leváltására. Amennyiben ez megvalósul, az Örömóda zengi majd be a mindenséget a Plútótól a Halley-üstökösig, Tuvalutól Gibraltárig, helyrezökken a világ Brüsszeltől Berlinig és a hódváraktól a szurikáták üregeiig.

Lapszám: