Akkor vázlatosan ismertetném a titkos Gyurcsány-Jakab megállapodást.

Hirdetés
  1. Mind Jakab Péter, mind Dobrev Klára végigviszi a miniszterelnök-jelölti kampányát. A felek megállapodnak abban, hogy aki kettőjük közül az előválasztás első fordulójában hátrébb végez, a második forduló előtt visszalép a másik javára. A felek egyúttal megállapodnak abban, hogy a visszalépő az új kormányban miniszterelnök-helyettes lesz, meghatározott jogkörökkel.
  2. Karácsony Gergely lejáratására kampányt indítani nem kell félni jó lesz ha mindenki egyetért a felek nem ellenzik.
  3. Az ellenzék számára nyerhető egyéni országgyűlési képviselői körzeteket a felek fele-fele arányban felosztják egymás között, és egyenlő arányban visszaléptetik a jelöltjeiket a másik javára. A cél az, hogy az ellenzéki egyéni mandátumoknak legalább a kétharmadát, de inkább a négyötödét az együttműködő két párt szerezze meg.
  4. Az ellenzék számára nem nyerhető körzetekben a két párt, az együttműködés látszatának fenntartása érdekében további pártokkal is visszaléptetési megállapodást köthet, de a felek ezekről egymást előzetesen tájékoztatják.
  5. A közös lista összeállításakor a felek egyeztetik az álláspontjukat, és az ellenzéki egyeztetések során támogatják egymás jelöltjeit.
  6. A felek kijelentik, hogy mélyen egyetértenek a nyílt, őszinte és szabad előválasztás gondolatával.
Korábban írtuk