Fotó: MTI/Mónus Márton, archív, illusztráció
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Molnár Gyula, az MSZP akkori elnöke áll egy karácsonyfa mellett az MSZP-Párbeszéd Legyen Karácsony! című flashmobján az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2018. április 7-én
Hirdetés

A budapesti főpolgármesteri versenyben a kormánypártok által támogatott Tarlós Istvánnal szemben jelenleg három jelölt van versenyben, akikben egy dolog biztosan közös: mind alkalmatlanok lennének a városvezetésre. Ez az állítás Puzsér Róbert és Berki Krisztián esetében feltételezéseken alapszik, ám a harmadik versenyző, Karácsony Gergely esetében tapasztalatról van szó, hiszen Zugló polgármestereként lett volna alkalma bebizonyítani városvezetői kompetenciáit, azonban éppen az ellenkezőjét sikerült.

Hogyan lehet mégis, hogy „Kari Geri” az ellenzék örökös jelöltje, és benne látják most is a szerencsecsillagukat?

Komoly érdekek fűződnek ahhoz a liberális oldalon, hogy Karácsony legyen a főpolgármester, még akkor is, ha ordít róla az alkalmatlanság. Mindezt jobban megérthetjük akkor, ha sorra vesszük a tavalyi országgyűlési választásokon éppen miniszterelnök-jelölti szerepben tetszelgő politikus akkori tanácsadótestületét és árnyékkormányát. Lássuk hát!

Árnyékkormánya hét tagból állt, a személyeket és az általa nekik szánt portfóliókat tavaly márciusban ismerhettük meg. Nem minden név csenghet ismerősen olvasóinknak, ezért egyenként bemutatjuk őket. A közös bennük, hogy szinte mindenki SZDSZ-tag volt és/vagy Soros szervezeteihez köthető, de a többiek is mind migránspártiak.

Az írás folytatása és az árnyékkormány bemutatása a Tűzfalcsoport blogján olvasható.