Hirdetés

Magyarország Alaptörvényének XXIII. cikke, kimondja, hogy „az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező minden nagykorú állampolgárának joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen. Magyarországon menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismert minden nagykorú személynek joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választó legyen.”

Ezt kihasználva bevándorlók ezreit szavaztatta le a Momentum és a DK. De a nálunk élő külföldiek nemcsak választók, hanem választhatóak is voltak. A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján az önkormányzati választáson 61 olyan jelölt indul, aki az Európai Unió valamely más tagállamának állampolgára, de van magyarországi lakcíme.

A legtöbben Szlovákia, Németország és Hollandia állampolgárai, de a jelöltek között voltak belga, görög, lengyel, olasz, osztrák, román és svéd állampolgárok is. A jelöltek mellett szavazóként is megjelent több mint 90 ezer (országosan 140 ezer) román, szlovák, svéd és belga állampolgár.

A külföldi szavazókat egy Magyarországon élő francia „klímavédő” aktivista szervezte, egy bizonyos Vincent Liegey, akiről még a 444 sem tudta eldönteni, hogy kommunista, vagy hippi, de egy biztos, Szabó Rebeka zuglói alpolgármester volt élettársa.

Tehát a liberális politikai közegbe alaposan beágyazódott, de akciójáról (a külföldi liberális szavazók megszervezéséről és leszavaztatásáról Karácsonyra) a mainstream baloldali lapok még csak említést sem tettek. Mind az Index, mind a 444 mélyen hallgatott, mígnem az egész mozgalmat végül a 24.hu buktatta le azzal, hogy videót készített a választás előestéjén arról, hogy a bulinegyedben összejöttek átbeszélni, miképpen szavaznak majd mindannyian a kormánypártok ellen az önkormányzati választáson.

Ha valaki kételkedne a külföldi szavazók elköteleződésében, akkor tekintse meg az alábbi képsorokat:

Tehát – írja a Tűzfalcsoport – a liberális buborékban élő fiatal külföldi azt mondja, hogy ő még soha nem találkozott olyannal, aki fideszes lenne, míg az idősebb hölgy úgy gondolja, hogy Budapest liberális, és azt szeretné, ha a vidéket is fel tudná szabadítani.

A Budapesten élő külföldiek megszólítására egy angol nyelvű Facebook-oldalt és egy Facebook-eseményt is létrehoztak, amelyeken szinte csak és kizárólag olyan indexes híreket posztoltak, amik a Fideszt, illetve Orbán Viktort rossz színben, vagy egyenesen ördögként festik meg.

De aktívan foglalkoztak Gyurcsányné ötletével is mely szerint EU-s pénzeket egyenesen az önkormányzatoknak kell adni, megkerülve a kormányt és a magyar államot.

Ehhez a projekthez a szellemi muníciót természetesen Balogh S. Éva angol nyelvű blogja a Hungarian Spectrum adta, amelynek tartalma kimerül az Orbán-fóbiában. Balog S. Éváról azonban annyit mindenképp érdemes megjegyezni, hogy Soros György egyik támogatottja. Legutóbb 10 ezer dollárt adományozott a munkásságáért, amely természetesen a migránstámogatásban a nemzetellenességben és a keresztény értékek kigúnyolásából áll. De sok külföldi ezt tekinti a magyar valóságot hitelesen bemutató írásoknak.

A teljes írás a Tűzfalcsoport blogján olvasható.