Történt pedig, hogy Lázár János Bécsben járt minap, annak is Favoriten nevű városrészében, és rövid videóüzenetben azonmód megosztotta tapasztalatait a nyilvánossággal. Világrengető újdonságokat éppenséggel nem mondott a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Közismert, hogy ne mondjuk, közhelyes tény, hogy Nyugat-Európa azon városai, ahol jelentős létszámban telepednek meg a harmadik világ bevándorlói, elveszítik sajátos arculatukat, az oktatási intézményekben idegen etnikai többség jön létre, fojtogató zsibvásári rendetlenség önti el őket, élhetetlenné és veszélyessé válnak. Lázár János erről beszélt néhány szelíd mondatban, nem egészen két és fél percben.

Aki akár futólag járt már Bécsben vagy más nyugat-európai nagyvárosban az elmúlt évtizedekben, az tudja, hogy e vázlatos helyzetkép tényszerű, igaz. A valóságot csak a megszállott holdkórosok és a lelkiismeretlen politikai gonosztevők tagadják.

Hogy a Jobbik és annak szócsöve, az Alfahír melyik e kettő közül, azt ki-ki döntse el kedve szerint. A magunk részéről azon tény rögzítésére szorítkozunk, hogy a habzó szájú balliberális szennyportáloktól ma már hangvételében és mondandójában gyakorlatilag megkülönböztethetetlen orgánum lihegő izgatottsággal három különböző cikkben is hörögve vetette rá magát a magyar miniszter rövidke videójára.

„Eddig komolyan azt gondoltam, hogy a Fideszben még vannak olyanok, akiknek lesül a képükről a bőr Lázár János bécsi videójától, amellyel sajnos sikerült egész Magyarországos is rossz színben feltűntetni.” A helyesírási hibákat a történeti hűség kedvéért hagytuk az Ezek tényleg nem normálisak! című alfahíres szövegben, melyben még az is olvasható, hogy „az osztrákok nem győznek levegőért kapkodni, főleg mivel eddig Orbánék úgy szaladoztak a sógorok asztalánál, mint az asztalról lehulló ételmaradékban reménykedő, csaholó eb”.

A Jobbik propagandaportálja másutt így ír: „…a hódmezővásárhelyi bukástól megreccsent kancelláriaminiszter gondolta, kimegy Ausztriába egy kicsit Bécset szapulni, az osztrák város példájával rémisztgetni a magyar embereket. Mert hát Lázár szerint Bécsben már csak idős, fehér keresztények élnek, amúgy a város mocskos, félelem és reszketés van, mindennapos a bűnözés. (…) Na most, aki egyszer is volt már életében Bécsben, az pontosan tudja, hogy ez egy rohadt szánalmas hazugság, mert, ha mondjuk Lázár kiállt volna Párizs valamelyik külvárosába, esetleg ellátogatott volna Marseilleba, akkor még igaza is lenne, de így csak beégette magát.”

Az Alfahír idézett cikke Renate Braunerre, Bécs nemzetközi ügyekért felelős városi tanácsnokára hivatkozik, aki ekként horgadt fel a valóság bemutatása ellen: „Bécs város nemzetközi ügyekért felelős városi tanácsnokaként és büszke bécsi polgárként a leghatározottabban tiltakozom az ellen, ahogyan Magyarország miniszterelnökséget vezető minisztere, Lázár János a szülővárosomat egy videójában megjelenítette. Csodálkozunk és megdöbbentőnek tartjuk, hogy egy politikus egy szomszédos országának fővárosát így becsmérli. A vádak tartalmilag nem állják meg a helyüket, és elszomorítóan idegenellenesek.”

Az Alfahír persze szemérmesen elhallgatja, hogy a hölgy a nyugat-európai elvtársaihoz hasonlóan önfeladó, a legutóbbi ausztriai választáson országos szinten csúfosan megbukott Osztrák Szociáldemokrata Párt színeiben szomorkodik versenyt a Jobbik-szócsővel. És Vona Gáborral, a dezertőr párt lélekkufárjával, aki az általa „Bécs elleni lejárató szándékú videónak” nevezett beszámoló miatt sietve bocsánatot kért az osztrák emberektől.

Foglaljuk tehát össze: a nemzeti oldalról a nemzetellenes, balliberális mocsárba dezertált Jobbik és annak szócsöve etnomazochista, Európa-ellenes migránssimogató idiótákra hivatkozva, velük teljességgel azonos, gyakorlatilag úgynevezett polkorrekt álláspontra helyezkedve okád tüzet Lázár Jánosra és rajta keresztül a magyar államra, lényegileg azt hazudva, hogy a miniszter valótlanságot állítva sértegeti Bécset és Ausztriát.

Nos, a valóságban Lázár János nem Bécsről, hanem annak egy kerületéről beszélt. Úgy tűnik, ezt a Jobbikkal ellentétben Sebastian Kurz pontosan érti. Az ifjú osztrák kancellár nem háborodott fel a magyar miniszter videóüzenetén, épp ellenkezőleg. Az Österreich című osztrák internetes portál beszámolója szerint azt mondta, „világos, hogy imitt-amott problémák vannak, amelyekről beszélnünk kell”. A bécsi kormány első embere tehát sem sértőnek, sem valótlannak nem tartja Lázár János gondolatait. Amelyeket egyébként szerdán a valóság sokadjára igazolt – egy afgán migráns egy háromtagú osztrák családot késelt meg Bécsben…

A Jobbik tehát újfent elbotlott és pofára esett saját beszűkült, irracionális Fidesz-gyűlöletében, ami mára oda züllesztette a valaha magyar érzelmű alakulatot, hogy dühödten támadja a migráció nyilvánvaló tényeinek felsorolását, ezáltal bagatellizálja, elhazudja a valós veszélyt, vagyis – végső soron – beáll migránssimogatónak. Röviden: elárulja a nemzeti érdeket.

Ami azért is szerfelett mulatságos (és persze szánalmas is kissé), mert – amint arról a jobbikos N1 TV-nek a világhálóra 2016. január 16-án feltöltött tudósításából kiderül – az egykori nemzeti párt is képviseltette magát azon a bécsi demonstráción, amelyen az Alfa Szövetség gázspray osztogatásával hívta fel a figyelmet a migránsáradat és a nők elleni erőszakos támadások közti összefüggésre. Akkor még nem tagadták a valóságot.

Aztán megérkezett a szíves invitálás a Spinoza-házból…