Fotó: MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula
Novák Katalin köztársasági elnök és Elon Musk, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, valamint a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat alapító-vezérigazgatójának találkozója a Tesla közelmúltban átadott központjában, Austinban 2023. szeptember 25-én
Hirdetés

Van abban valami zavarba ejtő, hogy egyes emberek pusztán azért, mert mérhetetlenül sok pénzük van, tényezővé válnak a nagypolitikában. És ez még csak nem is a sokat kárhoztatott és mára meg is szűnt virilizmus, ami egy adott település legtöbb adót fizető lakosának adott különleges jogokat, hiszen a mai szupergazdagok esetében korántsem biztos, hogy ők fizetik a legtöbb adót. Sőt.

Közéjük tartozik Elon Musk, a világ leggazdagabb embere, akinek a vagyona a Forbes szerint ma, szeptember 26-án 250,3 milliárd dollár, nagyjából másfélszerese az éves magyar GDP-nek. Ez súlyt ad a szavainak az egész világon, különösen azóta, hogy övé a Twitter/X, ami az egyik legbefolyásosabb közösségi médium. Nem is csak az övé, használja is.

Szóval jelentősége van annak, hogy Musk találkozott Novák Katalin köztársasági elnökkel, és publikusan egyetértettek a fejlett világ gyermekvállalásának fontosságában. Novák Katalin fontos és jó ügyet vállalt föl, és egyre tekintélyesebb szövetségeseket szerez hozzá.

Írtam már, most megismétlem: nagyszerű elnökünk van, aki úgy alakít ki önálló politikai arcélt, hogy egy hajszálnyival sem lép túl az alkotmány megszabta kereteken.

Korábban írtuk