2024.04.22. Műhús és rovarfehérje Dr. Bardócz Zsuzsanna biokémikussal a mesterséges húsról, a rovarfehérjéről és a génmanipulált termékekről beszélgettünk.
2023.01.22. „Járd el hozzá most a táncot! Jó mulatságot kívánok.” A horrorisztikus eset egy véletlenül a kezembe került rendelet miatt jutott az eszembe, bár először azt hittem, Örkény-egypercest olvasok éppen.
2022.06.08. Zümmögő mikrokozmosz A Természettudományi Múzeum tárlata a beporzás folyamatának nyomába ered, miközben környezetvédelmi gondokra hívja fel a figyelmet.
2021.08.18. Magyar kutatók a parlagfű természetes ellenszerével kísérleteznek A kutatók várakozása szerint ez az apró élőlény hatékonyan ritkíthatja a gyomnövényt.
2021.07.09. Mire buknak a méhek? Hála Karácsony Gergelynek, a „méhlegelő”-ből mára vicc lett. Pedig valódi, a beporzó rovarokat vonzó városi területeket már több éve telepítettek önkormányzatok.
2021.05.10. Az eltűnő méhek nyomában Június végéig egymillió aláírást szeretnének összegyűjteni a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! európai polgári kezdeményezés szervezői.
2021.01.13. EU-s hatóság: emberi fogyasztásra alkalmas a lisztbogár lárvája Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság szerint emberi fogyasztásra alkalmas a lisztbogár lárvája.
2020.03.10. Csendes hódítók Ma világszerte az invazív fajok jelentik az egyik legsúlyosabb fenyegetést a biológiai sokszínűségére.