A Bank of America (BofA) jelentésében kedvenc feltörekvő devizái között említi a forintot, még úgy is, hogy nem várt események következtében átlagon felülinek becslik a magyar fizetőeszköz árfolyamának kockázatát.

Hirdetés

A 370-es árfolyamot táncolta körbe az euró ellenében a forint ezen a héten, és akár már a közeljövőben megpróbálkozhatnak azzal a befektetők, hogy tartósan az elmúlt több mint egy év legerősebb sávjába lendítsék, akár bőven 370-en túl, miután a héten megkóstolta a 369-hez közeli szinteket is. 

David Hauner, a BofA stratégája a bank heti jelentésében öt kedvelt feltörekvő piaci devizát említ: a brazil reált, a magyar forintot, az indonéz rúpiát, a thai bátot és a dél-afrikai randot. A stratéga úgy számol, hogy a feltörekvő gazdaságok devizái dollárban számolva 12 százalék körüli teljes hozamot produkálhatnak az idén, a legjobbak 20 százalék körülit, és a két számjegyű nyertesek közt lehet a forint is. A teljes hozam az árfolyamnyereség mellett a kamatot is magában foglalja: a BofA nem várja az év végére sokkal erősebb szintre a forintot az euró ellenében sem, bár 2024 végére szerinte elérheti a 360-at.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Világgazdaság honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk