Stabil költségvetés adhat alapot a járvány elleni védekezéshez és a gazdaság újraindításához

A következő hetekben várhatóan 100 milliárd forintnyi fejlesztést számolunk el az Európai Unióval, és mivel ezeket a beruházásokat Magyarország saját forrásból megelőlegezte, a beérkező összeg a magyar költségvetést erősíti. Idén ez a forrás elérheti az 1300 milliárd forintot. Csak stabil és felelős költségvetés adhat megfelelő alapot a járvány elleni védekezéshez és a gazdaság újraindításához.

Gepostet von Varga Mihály am Dienstag, 21. April 2020
Hirdetés

A pénzügyminiszter egy új videót töltött fel közösségi oldalára. „A pénzügyi akciócsoport ülésén áttekintettük a költségvetés és az európai uniós elszámolások helyzetét” – mondja a videóban Varga Mihály.

A következő hetekben várhatóan 100 milliárd forintnyi fejlesztést számolunk el az Európai Unióval, és mivel ezeket a beruházásokat Magyarország saját forrásból megelőlegezte, a beérkező összeg a magyar költségvetést erősíti. Idén ez a forrás elérheti az 1300 milliárd forintot. Csak stabil és felelős költségvetés adhat megfelelő alapot a járvány elleni védekezéshez és a gazdaság újraindításához – írta a videó mellé a miniszter.